Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

12 KİŞİ ADLİYEDE!.

12 KİŞİ ADLİYEDE!.

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında aralarında örgütün sözde "il imamı", "Kozlu ilçe imamı", "Kırgızistan imamı" ve "köy sorumlularının" bulunduÄŸu öne sürülen 12 şüpheli adliyeye sevk edildi. 

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatı doÄŸrultusunda Ä°l Jandarma Komutanlığı ekiplerince soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan, sözde "il imamı" F.S, "Kozlu ilçe imamı" N.K, "Kırgızistan imamı" A.A. ile "köy sorumlularının" aralarında bulunduÄŸu 12 kiÅŸinin jandarmadaki iÅŸlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Bu arada adliyeye sevk edilen köy sorumlularının üzerinde örgüte gönderilmek üzere yaklaşık 30 bin lira "himmet parası" ele geçirildiği, şüphelilerin birçoğunun şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını kullandığı belirlendi.

- "Kırgızistan imamı" 

Öte yandan adliyeye sevk edilenler arasında bulunan F.S’nin, "il imamı" olduÄŸu ve kentte daha önce bir derneÄŸin temsilciliÄŸini yaptığı, Zonguldak’a tayininin çıkmasının ardından kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan örgüt mensubu memurların kendisine "biat ettiÄŸi" öne sürüldü. 

Devrek ilçesinde gözaltına alınan sözde "Kırgızistan imamı" A.A’nın da daha önce Trabzon’dan kente yurt müdürü olarak geldiÄŸi, bir süre "abi" olarak Zonguldak’ta görev yapmasının ardından Kocaeli’ne gittiÄŸi, buradan da örgütten tanıştıkları vasıtasıyla Kırgızistan’a giderek ticarete atıldığı belirtildi.

Kırgızistan’a gidip gelmesinin ardından "imam" olarak örgüt içerisinde görev yaptığı belirlenen A.A’nın daha sonra yabancı ülkelere geziler düzenlediÄŸi ifade edildi.  

- Darbe giriÅŸiminden sonra da toplantılara devam edilmiÅŸ

Ayrıca adliyeye sevk edilenlerin ifadesi ve cep telefonlarındaki mesajlaÅŸmalarda, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra da örgütün Zonguldak üst düzey sorumlularının her hafta pazartesi günleri, köy sorumlularının ise 15 günde bir toplantı gerçekleÅŸtirdikleri belirlendi. 

Örgüt yöneticilerinin, toplantılarda aldıkları kararları "ilçe imamları" ve "köy sorumluları"na aktardığı, sohbet toplantılarına katılmaları için örgüt üyelerine mesajlar gönderdiÄŸi, baÅŸarılı olan köy sorumlularının örgüt içerisindeki diÄŸer sorumlulara Ã¶rnek gösterdiÄŸi ve ödüllendirdikleri tespit edildi.

 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo