- >
- Gündem >
- 11 MİLYON AĞAÇ !.
11 MİLYON AĞAÇ !.
Ülke genelinde başlatılan ‘11 milyon ağaç bugün fidan yarın nefes geleceğe nefes’ seferberliği kapsamında Danışmentli köyünde 32 bin fidan toprakla buluştu.

11 Kasım 2019’da 81 ilde yapılan kampanyaya Karadeniz Ereğli’ye bağlı Danışmentli Köyü’nde gerçekleştirildi.
Fidan Dikiminden önce konuşma yapan Ereğli Orman İşletme Müdürü Temel Nadir; “2019 yılından itibaren her yıl 11 Kasım günü ülkemizde Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacaktır. Danişmentli ve Çiğdemli Köylerinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte bugün toplan 32 bin fidan toprak ile buluşacaktır. Orman İşletme Müdürlüğümüzün ağaçlandırma sahalarının hazırlanmasında, çukur açılmasında, fidan dağıtımı ve fidan dikiminde yöre halkı çalıştırılarak istihdama katkı sağlanmaktadır.” Dedi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu yaptığı açıklamasında; “Açıkçası görmek isteyip de bütün herkesi burada görüyoruz. İsimlerini sayamadığım kişiler var. Tam bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi şeklindeki bu çalışma da vatandaşlarımızla, öğrencilerimizle bir arada olmaktan ziyadesiyle mutluyum. Böyle bir projenin Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, Orman Bakanlığımızın önderliğinde böyle bir çalışmanın ülkemiz de yapılmasından dolayı fevkalade mutluyum. İnşallah bugün çocuklarımızla, sizlerle beraber dikmiş olduğumuz fidanlarla ülkemiz daha yeşil, daha güzel, daha yaşanabilir bir hale gelecek.
Bölge olarak da bakıldığında hem ilçe merkezine hem de köylerimize yakın bir bölge seçilmiş. Gayet de güzel bir havamız var. Bugün bir bayram havasında fidan dikimini gerçekleştireceğimizden eminim.” İfadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından fidan dikimine katılanlar fidanlarını toprak ile buluşturdu.
İlk Yorumu Siz Yazın!