Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

100 MİLYON LİRALIK PROJE!..

100 MÄ°LYON LÄ°RALIK PROJE!..

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sa Mutlu, EreÄŸli’ye baÄŸlı Kandilli beldesinde yapılması hedeflenen 100 milyon liralık yeni kuyu projesinin ihale aÅŸamasına geldiÄŸini bildirdi.

Mutlu, Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde çalışan işçileri ziyaretinde yaptığı konuÅŸmada, kurum tarafından Kandilli beldesine yapılması hedeflenen yeni kuyu projesinin Türkiye için son derece önemli olduÄŸunu söyledi.

Kandilli’de uzun yıllardır ikinci bir kuyunun eksikliÄŸini dile getirdiklerini ifade eden Mutlu, şöyle konuÅŸtu:

"Bunun hayata geçirilebilmesi için elimizden gelen mücadeleyi de verdik. Dosyası tamamlandı ve altyapısı hazırlandı. İhaleye çıkacak duruma getirildi. Büyük bir projedir. İnşallah bu yıl içerisinde de ihaleye çıkılacak. Armutçuk, Zonguldak ve ülkemiz için son derece önemli bir olaydır. Yaklaşık 900 metre derinliğinde 3,5 kilometre galeri alanı bulunacak yeni kuyu projesinin devreye girmesiyle kömür rezervleri kısa sürede ülke ekonomisine kazandırılacak. Proje, sosyal tesisleriyle birlikte toplam 100 milyon liralık bir projedir. TTK Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük ve bize ihale için son noktaya gelindiği söylendi."

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğüne baÄŸlı ocaklarda yarı mekanize kazı çalışmalarının yapılması için gerekli altyapı çalışmalarına baÅŸlandığını belirten Mutlu, "Müessese müdürlüğünün talebi doÄŸrultusunda genel müdürlük ihale sürecini baÅŸlattı. Böylelikle yıllardır kazma kürekle çıkarılan kömür artık yarı mekanize kazı sistemiyle daha modern imkanlar kullanılarak ülke ekonomisine kazandırılacak. Bu hem işçi saÄŸlığı hem de iÅŸ güvenliÄŸi açısından son derece önemli bir geliÅŸmedir" diye konuÅŸtu.

Kurumda çalışan işçi sayısının 9 binin altına düştüğünü öne süren Mutlu, işçi açıklarının bir an önce giderilmesi gerektiÄŸini belirtti. 

Mutlu ve beraberindekiler, daha sonra işçilerin sorunlarını dinledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo