14 o C Kdz. Ereğli

100'LERCE BİN İMZA TOPLANIYOR (MU)

Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler için imza verme işleminin başlamasının ardından, Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki İYİ ve Saadet partilerinin ilçe başkanları da imzalarını attılar.

Siyaset 5 yıl 11 ay 27 gün 20 saat 22 dakika önce 1229

Haberi Paylaşın

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilini belirleyecek 24 Haziran seçimlerinde 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler için imza verme işlemi bugün (4 Mayıs) itibariyle başladı. Karadeniz Ereğli’de de vatandaşlar, Ereğli Adliyesi’ndeki ilçe seçim kuruluna giderek Cumhurbaşkanı adayı olabilecek dört isim için imza bıraktı. İmza verme işleminin sürdüğü sırada ise İYİ Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül ile Saadet Partisi İlçe Başkanı Musa Kumaş, gazetecilere değerlendirmede bulundu.
TAZEGÜL: 5 İLE 10 BİN ARASI İMZA
Tazegül, açıklamalarında, Genel Başkan Meral Akşener için 100 bin imzayı toplamak istediklerini söyleyerek şu sözlerle konuştu:
“Şuanda 4 Cumhurbaşkanı adayı için Türkiye genelinde 110 bin civarında oy toplandı ve hızla devam etmekte. Biz inanıyoruz ki akşama kadar Cumhurbaşkanlığı adayımız Sayın Meral Akşener için 100 bin imzayı bugün tamamlayacağız. Demokrasi adına yapılması gereken bir hareket olduğu için de tüm vatandaşlarımız sağduyulu şekilde yoğun bir katılım göstererek imzalarını vermeye devam ediyorlar. Ülkemiz için hayırlı olsun. Bizim ilçe olarak 5 bin ile 10 bin imza arasında bir hedefimiz var.”
KUMAŞ: İNANCIMIZIN TEMELİ SEVGİ, ŞEFKAT, HOŞGÖRÜ, MERHAMET
Kumaş ise demokratik haklarını kullandıklarını anlatarak şöyle dedi:
“İlçe seçim kurulu bu hizmeti 9 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’a kadar verecek. Ereğli’de yaşayan insanlar olarak bu süreçte demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Saadet Partisi olarak bu süreçte bizim görüş ve inancımızın temeli sevgi, şefkat, hoşgörü, merhamet, esirgeme ve bağışlamadır. Bundan dolayı öncelikli gayemiz 80 milyon kardeşimizin tamamının saadetini, huzurunu, barışını ve güvenliğini istemek.
Bugün hem ilk gün olması hem de iş günü olmasına rağmen gayet güzel ve verimli geçiyor. Hafta sonunun daha da yoğun geçeceğini tahmin ediyorum. Türkiye geneli için 1 milyon, Ereğli için de 5 bin imza hedefimiz var.”
100 İMZA GEREKEN İSİMLER
Öte yandan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yaptığı açıklamaya göre, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Vecdet Öz’dür.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 3 saat 33 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 18 saat 45 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 1 saat 46 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 22 saat 50 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 22 saat 24 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 20 saat 3 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 16 saat 39 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 3 saat 7 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 21 saat 14 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 40 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI