Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

10 KİŞİLİK TÜRKMEN AİLE!.

10 KİŞİLİK TÜRKMEN AİLE!.

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan 10 kişilik Türkmen aile, Ereğli ilçesinde çadırlarda ve araç içerisinde kalarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan 10 kişilik Türkmen aile, Ereğli ilçesinde çadırlarda ve araç içerisinde kalarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.İlçede bir otomobil içerisinde ve çadırlarda yaşayan anne A.S, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmaların ortasında kaldıklarını ve köylerinden ayrıldıklarını belirterek, Suriye’deki savaşın biran önce bitmesini istediğini söyledi.

DAEŞ’tan korktukları için isimlerini vermek istemediklerini belirten A.S, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. Türkmen olduğumuz için Suriye’deki savaştan kaçarak buraya geldik. Burada bize çok iyi baktılar ve davrandılar. Arabalarda yaşasak bile iyi yaşıyoruz. Biz bu işe de razıyız. Bize sadece bir el atsınlar bizim memleketimizi düzeltsinler yeter. Sadece biz bunu istiyoruz. Yaklaşık beş yıldır biz bu hayatı yaşıyoruz. 10 kişilik aileyiz ve ailemizin 6’sı çocuk. Hayırseverler bizlere yardımcı oluyorlar. Onlardan Allah razı olsun. Oruçluyuz. Sahurluk malzemelerimizi vatandaşlar getiriyor. Biz terör örgütü DAEŞ’ten korkuyoruz. Ülkemiz düzelene kadar Türkiye’deyiz. Allaha şükür Türkmeniz."

Ellerinde bulunan bir miktar parayla aldıkları araç içerisinde yaşamaya çalıştıklarını anlatan A.S, yağışlı ve soğuk havalarda çaresiz kaldıklarına dikkati çekerek, "Yapacak bir şey yok ne yapabiliriz ki? En azından Türkiye devleti bize kucak açtı" dedi.

Uzunkum Caddesi’nde bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Ofis binasının yanındaki park alanında araç içerisinde kalan aileye vatandaşlar tarafından da çadır, battaniye verildi.

Aileye yardım getiren Özgür Özdem, ailenin terör örgütü DAEŞ’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye geldiğini bildiklerini vurgulayarak, "Akrabalarından çok şehit vermişler. Bunlar Türkmen yani bizdenler. Biz gece geliyoruz. Çocuklara da çok üzülüyoruz. Çadır, yorgan, uyku tulumları getirdik. Çocukların halini görünce perişan olduk. Sahur yapabilecek gıda malzemelerini getirdik. Evimize gideceğiz ama bunların durumunu görünce vicdanımız sızlıyor. İnşallah güzel bir yuvaya kavuşurlar. Aile de terör örgütü DAEŞ’tan korktuğu için fazla bir şey konuşamıyor. Kimliklerinin saklı kalması için çaba harcıyor" diye konuştu.

Hayırsever Savaş Görgü de ailenin araç içerisinde yaşamlarına devam ettiğini ve evlerinde bulunan bir takım malzemeleri aileye verdiklerini kaydetti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo