12 o C Kdz. Ereğli

10 balıkçı teknesi çayda mahsur kaldı

Balıkçı teknelerinin zor anları

Çevre ve Yaşam 4 yıl 6 ay 8 gün 13 saat 7 dakika önce 998

Haberi Paylaşın

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki Çay içinde mahsur kalan balıkçıların olduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinden geçen Çayın Karadeniz'e döküldüğü bölgenin çakıl taşları ile dolduruldu. Çay içinde mahsur kalan balıkçıların kendi imkanları ile Çay ağzını genişleterek denize açılabildiklerini belirten Balıkçı Tekne sahibi İlhami Kara, ilçe merkezindeki derenin Karadeniz’e birleştiği mendireğin bulunduğu alanın çakıl ve çöplerle dolması sonucu tıkanmasının olası sel felaketlerine davetiye çıkarttığını söyledi.
Yetkililerin bu alanda çalışma başlatması ve Çay ağzının temizlenmesi gerektiğini belirten Kara, şöyle dedi:
“İlçe merkezimizden geçen Çayın Karadeniz’le birleştiği alan şu anda çöplerle ve çakıl taşları ile dolmuş durumda yaz aylarında sağanak yağışların meydana geldiği bölgemizde olası sel felaketlerine davetiye çıkartan bu alanın temizlenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Çayın denizle birleştiği alanın dar olması ve dalgaların kıyıya çarpması su akımını da olumsuz etkilemektedir.
Sağanak yağışların olduğu zaman da bu dere boğazı suyun geri tepmesi ile deredeki su seviyesinin yükselmesine neden olmakta bu da olası sel felaketlerine davetiye çıkartmaktadır. Biz yetkilerden bu alanın temizlenmesini, sel felaketlerine karşı önlem alınmasını bekliyoruz.
Bunun yanı sıra Çay kenarında ve köprünün bulunduğu yerdeki balıkçılarımız derenin denize bağlantısının çakıl taşları ile dolması nedeniyle denize çıkamıyor.
Denize çıkmak isteyen balıkçı arkadaşlarımız Çayın ağzını kendi imkanları ya da işçi tutarak temizlemek suretiyle zor zahmet bir şekilde denize çıkabiliyorlar. Yetkililerimiz ise bu konuda duyarsız konu ile ilgili olarak balıkçılarımızla defalarca İlçe Kaymakamlığına ve Belediyeye dilekçe verdik. Onlarda DSİ’ye yazı gönderdiklerini belirttiler. Biz bir an önce derenin temizlenmesini bekliyoruz.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 20 saat 7 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
6 saat 19 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 18 saat 20 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 9 saat 13 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 13 saat 48 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 saat 47 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 19 saat 41 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 17 saat 14 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 4 saat 25 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 18 saat 25 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !