15 o C Kdz. Ereğli

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu tarafından ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla bir panel gerçekleştirildi.

Gündem 6 yıl 4 ay 23 gün 35 dakika önce 1145

Haberi Paylaşın

Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Moderatörlüğünü Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal’ın yaptığı Panele konuşmacı olarak ise Zonguldak Barosu Başkanı Avukat Özel Eroğlu, Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Canan Şahin Tunç ve Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünden Psikolog Kübra Karatay katıldılar.

“Haklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerektiğini her zaman bilelim”
Kaymakam Nazım Madenoğlu, etkinlik konuşmasında 10 Aralık tarihinin Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle paneli Pazartesi günü gerçekleştirdiklerini söyledi. İnsan haklarının en önemli özelliğinin çalışarak, uğraşarak elde edilen haklar olduğunu belirten Madenoğlu, şöyle dedi:
“Haklar; doğuştan gelen haklar hariç, kalan tümünün bir uğraşı soncunda elde edildiğini biliyoruz. Magna Carta Bildirgesi ile İngilizlerin bir anlamda Kral’a başkaldırdıklarını ve insan haklarının ilk olarak bir belgede yer aldığını biliyoruz. Orada bir mücadelenin sonunda o hakların elde edildiğini söylemeye hacet yok. Batıdaki insan haklarının gelişmesi o bildirge ile başlıyor, ondan sonra Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile en somut ve en son şeklini alıyor.
Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi’nde hakikaten bugün bile çoğu ülkede yer almayan kadın hakları ile ilgili çok veciz sözler vardır ya da insan yaşamı ile ilgili çok veciz sözler vardır. Bizim kültürümüz yani doğu kültürü gerçekten insan haklarına gerçekten başka alanlarda olduğu gibi büyük değer veren bir kültürdür. Anayasamızda da en geniş şekilde yerini bulmuştur. Sosyal haklar, kültürel haklar, siyasi haklar bu hakların kullanımı; kullanımının ancak kanun ile sınırlanabileceği çok geniş bir şekilde yer bulmuştur. Haklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerektiğini her zaman bilelim.”
Ortadoğu’yu örnek gösterdi
Zonguldak Barosu Başkanı Av. Özel Eroğlu da, bir süre insan haklarının dünyadaki ve ülkemizdeki tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdikten sonra şu ifadeleri kullandı:
“Ortadoğu’da yaşananları hepimiz görmekteyiz. Libya’da, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta gördüğünüz gibi devamlı un ufak etmenin yanı sıra dinsel, mezhepsel ve etnik ayrılıklar kullanmak suretiyle büyük bir kargaşa yaratılmıştır. Belli başarılar elde edilmiş olmakla beraber bu uluslararası sözleşmelerin Birleşmiş Milletlerin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yayınlanmasının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kurulmasının çağımızda muhakkak insan haklarına çok büyük katkıları olmuştur ama olmadığı da çok şey vardır.”

Panel’de Dr. Nevzat Çimenoğlu da hasta hakları konusunda bilgiler verirken, Doç. Dr. Canan Şahin Tunç ve Psikolog Kübra Karatay da yine insan hakları konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

-Katılım-
Ekinliğe Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Kd. Dnz. Albay Murat Türken, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan Yalçın, kurum ve daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 6 saat 36 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
16 saat 48 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 4 saat 49 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 19 saat 42 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 1 saat 16 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 17 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 6 saat 10 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
19 saat 24 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 14 saat 54 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 3 saat 43 dakika önce KAZA ; 2 YARALI