Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

1 YILDA 670 MÜDAHALE !

1 YILDA 670 MÃœDAHALE !

2023 yılında 670 olaya müdahalede bulundu.


Karadeniz bölgesinin en donanımlı itfaiye teşkilatı olan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2023 yılında 670 olaya müdahalede bulundu. 200 bin nüfuslu bölgeye hizmet veren İtfaiye Müdürlüğü, üç ayrı itfaiye istasyonu, 13 itfaiye müdahale aracı, 3 adet Zodyak bot, 1 adet jet ski ve toplamda 60 personeli ile 2024 yılında da kesintisiz 24 saat göreve hazır.

Karadeniz bölgesinin en donanımlı itfaiye teşkilatı olan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2023 yılında müdahale edilen olaylara ilişkin istatistik raporunu açıkladı.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ, iki yüz bin nüfuslu bir bölgeye;  üç ayrı itfaiye istasyonu, 13 itfaiye müdahale aracı, 3 adet zodyak bot, 1 adet jet ski ve  toplamda 60 personeli ile 24 saat kesintisiz hizmet vermeye devam ettiklerini belirterek ÅŸunları söyledi:

“Ä°tfaiye Müdürlüğü 2023 yılı içerisinde 48 ev yangınına, 8 iÅŸyeri-fabrika yangınına, 21 araç yangınına, 21 orman yangınına, 94 anız yangınına, 56 trafik kazasına, 89 sel ve su baskını olayına, 133 hayvan kurtarma,  25 kiÅŸiyi kurtarma operasyonu ve diÄŸer olaylar olmak üzere toplamda 670 olaya müdahalede bulundu. Ä°tfaiye Müdürlüğümüz yıl boyunca 117 iÅŸyeri denetimi gerçekleÅŸtirdi. Ä°limizin tek mavi bayraklı plaj tesisleri olan Sevgi ve Barış Plajı’nda 172 kiÅŸi boÄŸulma tehlikesi geçirmiÅŸ olup, cankurtaranlarımız tarafından kurtarılmıştır. Müdürlüğümüz sadece ilçemize ve bölgemize kesintisiz hizmet sunmakla kalmayıp ülkemizin afetle mücadelesinde de olay yerine ulaÅŸan teÅŸkilatların başında gelmektedir. EÄŸitim birimimiz tarafından kamu kurum ve kuruluÅŸları, okullar, iÅŸ yerleri ve mahallelerimizde olmak üzere yaklaşık on beÅŸ bin kiÅŸiye yangın ve doÄŸal afetlerle ilgili eÄŸitim verilmiÅŸ, tatbikatlar yapılmıştır. Müdürlüğümüzce gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Gönüllü Ä°tfaiyecilik EÄŸitimi ve Tatbikatlar sayesinde kursiyerlerimiz ve tatbikatlara katılan halkımız bilinçlendikçe yıllık vakalardaki sayılarda düşüşler gözlemlenmiÅŸtir. Ä°lçemizde gönüllü itfaiyeciliÄŸi yaygınlaÅŸtırmak adına yaptığımız eÄŸitimler ve çalışmalar sonucunda 2023 yılında gönüllü itfaiyeci sayımız toplam 520 olmuÅŸtur.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü eÄŸitimli itfaiye personeli ve teknik donanım olarak kendini sürekli yenilemekte ve geliÅŸtirmektedir. Batı Karadeniz Bölgesi’nde en donanımlı Ä°tfaiye teÅŸkilatı olmamızı saÄŸlayan Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanımız Halil Posbıyık’a teÅŸkilatım adına şükranlarımı sunarım. Ekiplerimiz 2024 yılında da kesintisiz 24 saat görev başında olacaktır.’’

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo