Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

1 MAYIS’TA “ÇOCUK” VURGUSU!

1 MAYIS’TA “ÇOCUK” VURGUSU!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Dünya çapında kutlanan birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olan “1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı”, yurtta olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de kutlandı.
Alınan bilgiye göre, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’na guruplar halinde gelen iş ve emekçi kesim, “1 Mayıs Olaylarında” yaşamlarını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.
Ardından konuşan Karadeniz Ereğli Eğitim-Sen Yürütme Kurulu Üyeyi Mehmet Döngel, ‘çocuk istismarı’ ve ‘çocuk işçi’ ile ‘kıdem tazminatı’ konularında mesajlar verdi. Döngel, özetle şunları söyledi:
ÇOCUĞA İSTİSMAR
“Çocuklara yönelik cinsel istismar haberleri günden güne artıyor. Acımız, öfkemiz ve isyanımız da sonsuzdur. Ensar Vakfı’nda yaşanan istismarları aklayanlar, Ensar’ı koruyanlar, failleri serbest bırakanlar, istismarcıları aklayan yasa hazırlığı yapanlar, istismarcılara iyi hal uygulayanlar, toplumsal cinsiyet eşitliğini sapkınlık ilan edenler, karma eğitimi kaldıranlar yaşadığımız bu karanlığın sorumlularıdır.
ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE HAYIR
İş garantili meslek çağrısı ile TOOB ile protokol yapan MEB, öğrencilerimizi ‘eleman’ diye tanımlıyor, çocuk işçiliği yaygınlaştırılıyor. Çocuk işçiliği insan hakkı sorunudur. Emek sömürüsünün en vahşi biçimidir. Öğrencilerimiz, çocuklarımız ucuz iş gücü değil, bugünümüz ve geleceğimizdir.
KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR
Kıdem Tazminatı Reformunun gerçekleştirilmesi ve kıdem tazminatı ile bireysel emeklilik sisteminin entegre edilmesi planlanıyor. Kıdem tazminatının fona devri, kıdem tazminatı miktarını düşürecek vi işçilerin önemli bir güvence dayanağını ortadan kaldıracaktır. Kıdem tazminatının fona devri tartışılamaz ve kabul edilemez.”

Konuşmanın ardından 1 Mayıs Marşı söylendi. Halaylar çeken gurup, Zonguldak’ta gerçekleştirilecek törene katılmak için alandan ayrıldı.

 

1 MAYIS’TA “ÇOCUK” VURGUSU!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo