Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

1 MAYIS VE ZONGULDAK !.

1 MAYIS VE ZONGULDAK !.

Her yıl 1 Mayıs`ta onlarca kişinin halaylar çekerek kutlama yaptığı Madenci Anıtı sessiz.


Yeni tip korona virüs salgını dolayısıyla 31 ilde 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Zonguldak sokaklarında sessizlik hakim oldu. Her yıl 1 Mayıs'ta onlarca kişinin halaylar çekerek kutlama yaptığı Madenci Anıtı ise salgın dolayısıyla bu yıl boş kaldı. Kutlamalar ise bir gün öncesinde kısıtlı olarak gerçekleştirildi.

İçiÅŸleri Bakanlığı, 81 il valiliÄŸine Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 'SokaÄŸa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi' gönderdi. Genelge ile büyükÅŸehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta 30 Nisan PerÅŸembe günü saat 24.00 ile 03 Mayıs Pazar günü saat 24.00 arasında sokaÄŸa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bakanlığı valiliklere gönderdiÄŸi genelgede, korona virüs salgınının görüldüğü andan itibaren, SaÄŸlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın talimatları doÄŸrultusunda; salgının toplum saÄŸlığı ve kamu düzeni açısından oluÅŸturduÄŸu riski yönetme ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiÄŸi hatırlatıldı.

Gece yarısından itibaren başlayan uygulama ile hafta içerisinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar boş kaldı. Zorunlu hizmette bulunanlar ise mesaisine devam etti. Kentin en işlek caddesi olan Gazipaşa Caddesi de sokak hayvanlarına kaldı. Polis ekipleri kentin giriş ve çıkışları ile ilçelerin giriş ve çıkışlarındaki denetimlerini sürdürüyor. Öte yandan kısıtlamaya rağmen geçerli sebebi olmayanlara ise idari işlem uygulanacak.

 

1 Mayıs'ta Madenci Anıtı'nda sessizlik

Öte yandan her yıl 1 Mayıs'ta onlarca kişinin katılımıyla kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl korona virüs tedbirleri kapsamında kısıtlı kutlandı. 30 Nisan günü Madenci Anıtı önünde GMİS Başkanlığında anıta çelenk bırakıldı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl salgın dolayısıyla kısıtlı yapıldığını ifade etti. 1 Mayıs sabahı marş ve sloganlarla kalabalığın doldurduğu Gazipaşa Caddesi bu yıl boş kaldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo