13 o C Kdz. Ereğli

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

Siyah akar Zonguldak’ın deresi yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazandır ekmek parası… Bayramımız Kutlu Olsun…

Gündem 5 yıl 11 ay 26 gün 21 saat 32 dakika önce 946

Haberi Paylaşın

İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında etkinlikler düzenlenen birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü, Zonguldak’ Ereğli ilçesinde de kutlandı.
Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda bazı sivil toplum örgütlerince düzenlenen törende, 1977'deki 1 Mayıs mitingi sırasında çıkan olaylarda yaşamlarını yitiren 34 kişi anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından okunan ortak basın açıklamasında birlik, mücadele ve dayanışma içinde alanlarda olunduğu belirtildi. Pek çok yönde ülke tarihinin en karanlık günlerin yaşandığı öne sürülen açıklamada, özetle şunlar aktarıldı:

YAŞASIN 1 MAYIS
“İşçi ve emekçilerin, sayıları her geçen gün artan erkek kadın, genç yaşlı, çocuk bütün bireylerin dile getirdiği ‘insanca yaşam insanca çalışma koşulları’ talebi aradan geçen yıllara rağmen önemini ve güncelliğini koruyor. İktidar yıllardır yaşanan sorunlara kalıcı çözümler bulmak yerine başta eğitim olmak üzere tüm alanlarda hedeflerine ulaşmak için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Çalışma ve yaşam koşulları ağırlaşmış, işsizlik, yoksulluk, güvencesiz çalışma, iş cinayetleri, kadın cinayetleri, kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel istismarlar belirgin şekilde artıyor. Emek ve demokrasi güçlerine baskı ve şiddet gün geçtikçe artıyor. Faşizm kurumsallaştırılıyor.
Açlık sınırının altında ücrete mahkum edilen ‘geçinemiyoruz’ diyenleriz. Çalışırken ölmek, sakat kalmak tükenmek, istemeyenleriz. ‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’ diyenleriz. Bize dayatılan vahşi sermaye düzenine karşı işini, emeğini, şekerini, deresini, ormanını, üniversitelerini savunanlarız. Yaşasın işçilerin emekçilerin birliği, yaşasın hakların kardeşliği, yaşasın 1 Mayıs.”
Açıklamanın ardından alanda halay çekildi. Guruplar, Zonguldak’ta ki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere alandan ayrıldı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 12 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
6 gün 23 saat 14 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 16 saat 42 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 19 saat 29 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
2 gün 1 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 19 saat 3 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
13 saat 18 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
3 gün 22 saat 32 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 10 saat 36 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 21 saat 25 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !