Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

Siyah akar Zonguldak’ın deresi yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazandır ekmek parası… Bayramımız Kutlu Olsun…


İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında etkinlikler düzenlenen birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü, Zonguldak’ EreÄŸli ilçesinde de kutlandı.
Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda bazı sivil toplum örgütlerince düzenlenen törende, 1977'deki 1 Mayıs mitingi sırasında çıkan olaylarda yaÅŸamlarını yitiren 34 kiÅŸi anısına saygı duruÅŸunda bulunuldu. Ardından okunan ortak basın açıklamasında birlik, mücadele ve dayanışma içinde alanlarda olunduÄŸu belirtildi. Pek çok yönde ülke tarihinin en karanlık günlerin yaÅŸandığı öne sürülen açıklamada, özetle ÅŸunlar aktarıldı:

YAÅžASIN 1 MAYIS
“İşçi ve emekçilerin, sayıları her geçen gün artan erkek kadın, genç yaÅŸlı, çocuk bütün bireylerin dile getirdiÄŸi ‘insanca yaÅŸam insanca çalışma koÅŸulları’ talebi aradan geçen yıllara raÄŸmen önemini ve güncelliÄŸini koruyor. Ä°ktidar yıllardır yaÅŸanan sorunlara kalıcı çözümler bulmak yerine baÅŸta eÄŸitim olmak üzere tüm alanlarda hedeflerine ulaÅŸmak için tüm imkanlarını seferber etmiÅŸ durumda. Çalışma ve yaÅŸam koÅŸulları ağırlaÅŸmış, iÅŸsizlik, yoksulluk, güvencesiz çalışma, iÅŸ cinayetleri, kadın cinayetleri, kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel istismarlar belirgin ÅŸekilde artıyor. Emek ve demokrasi güçlerine baskı ve ÅŸiddet gün geçtikçe artıyor. FaÅŸizm kurumsallaÅŸtırılıyor.
Açlık sınırının altında ücrete mahkum edilen ‘geçinemiyoruz’ diyenleriz. Çalışırken ölmek, sakat kalmak tükenmek, istemeyenleriz.  ‘SavaÅŸa hayır barış hemen ÅŸimdi’ diyenleriz. Bize dayatılan vahÅŸi sermaye düzenine karşı iÅŸini, emeÄŸini, ÅŸekerini, deresini, ormanını, üniversitelerini savunanlarız. YaÅŸasın işçilerin emekçilerin birliÄŸi, yaÅŸasın hakların kardeÅŸliÄŸi, yaÅŸasın 1 Mayıs.”
Açıklamanın ardından alanda halay çekildi. Guruplar, Zonguldak’ta ki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere alandan ayrıldı.

 

 

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

Siyah akar Zonguldak’ın deresi yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazandır ekmek parası… Bayramımız Kutlu Olsun…

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo