Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

1 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR !

1 AÄžUSTOS'TA BAÅžLIYOR !

65 yaş üstü ve engelli vatandaşların şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkı 1 Ağustos tarihinde kalkıyor.


EreÄŸli'de  65 yaÅŸ üstü ve engelli vatandaÅŸların ÅŸehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkı 1 AÄŸustos tarihinde kalkıyor. Kooferatif BaÅŸkanı yazılı açılamada durumu "Ãœcretsiz olarak taşıdığımız yolcu sayısı bizlere aylık ortalama araç başına 30 bin TL gibi bir yük getirmektedir. Ãœcretsiz yolcu taşımacılığı karşısında devletimizin bize saÄŸladığı destek ise araç başı 2 bin 700 TL’dir.Araç sahiplerimiz 10 yıldır her türlü fedakarlığı göstermesine raÄŸmen, gerekli desteÄŸibulamadığı gibi artan maliyetler karşısında her geçen ay zararımızın boyutu büyümekte veÅŸehir içi yolcu taşımacılığı sürdürülemez bir hale gelmiÅŸtir." diyerek duyurdu.

İŞTE O AÇIKLAMA !

Yaklaşık 10 yıl önce uygulamaya baÅŸlanan 65 yaÅŸ üstü ve engelli vatandaÅŸlarımıza ÅŸehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat etme uygulaması son yıllarda uygulanması mümkün olmayan bir hale gelmiÅŸtir.

Kdz. EreÄŸli ilçemizin merkez nüfusu 120 bin iken, köylerle birlikte toplam nüfusumuz 176 bin civarındadır. Kdz. EreÄŸli S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne üye ÅŸehir içi yolcu taşımacılığını yapan otobüslerimizin aylık taşıdığı ücretsiz yolcu sayısı ise 156 bin adettir. Son yıllarda akaryakıt, araç bakım, yedek parça, lastik, sigorta, kasko ve benzeri giderlerdeki fahiÅŸ artışlar bizleri bu yükü kaldıramayacak duruma getirmiÅŸtir. Araç sahiplerimiz vergi dairesine, SGK’ya ve belediyeye borçlarını ödeyememekte, hesaplarına haciz konulmaktadır. Bazı araç sahiplerimiz araçlarının bakımlarını yaptıramayacak duruma gelmiÅŸtir.Ãœcretsiz olarak taşıdığımız yolcu sayısı bizlere aylık ortalama araç başına 30 bin TL gibi bir yük getirmektedir. Ãœcretsiz yolcu taşımacılığı karşısında devletimizin bize saÄŸladığı destek ise araç başı 2 bin 700 TL’dir.Araç sahiplerimiz 10 yıldır her türlü fedakarlığı göstermesine raÄŸmen, gerekli desteÄŸi bulamadığı gibi artan maliyetler karşısında her geçen ay zararımızın boyutu büyümekte ve ÅŸehir içi yolcu taşımacılığı sürdürülemez bir hale gelmiÅŸtir.Alaplı-EreÄŸli, Ormanlı-EreÄŸli, Kandilli-EreÄŸli arasında yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüsler 65 yaÅŸ üstü ve engelli vatandaÅŸlarımızdan ücret alırken, onların getirdiÄŸi yolcuyu da bizler ücretsiz taşımak durumunda kalıyoruz.

YaÅŸadığımız ekonomik koÅŸullar nedeniyle S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin tüm üyelerinin aldığı karar doÄŸrultusunda 01 AÄŸustos 2024 tarihi itibariyle Åžehit Aileleri ve gazilerimiz haricinde ki 65 yaÅŸ üstü ve engelli vatandaÅŸlarımızın Ã¼cretsiz taşınması uygulamasına son vermek zorunda kalıyoruz.

Tüm halkımızın bizi anlayışla karşılayacağına inanıyor, Kdz. EreÄŸli’de ÅŸehir içi yolcu taşımacılığını en iyi ÅŸekilde yapmaya devam edeceÄŸimizi ifade ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın18
hayran5
gülücük2
şaşkın2
üzgün1
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Sebahattin ozarslan

30 Temmuz 2024 - 08:36

Emeklinin neresi fakir. Kahvelerde akşama kadar. Oyun oynuyorlar. 80 lira okey parası veriyorlar. Evi kiracısı arabası. Villası var sigarası telefonu var. Ne fakirymis her sene kurban keserler. Bende emekliyi. Belediye. Kendisi. Taşısın. Açıyor. Ya. Başkan. Maaşı 180 milyar. Daire müdürleri haric

Süreyya sözer

24 Temmuz 2024 - 23:11

Aylık 60 konturdur sınırsız değil otobüse binmek

Emekli işçi

24 Temmuz 2024 - 04:41

70 yaşındayım. 5 yıldır bir kez halk otobüsüne bedava binmedim. Çünkü bipiyorum ki bedava binenler yüzünden, gençler, asgari ücretliler, işsizler çok pahalı biniyorlar. Kaldırıldığı çok çok iyi oldu

Halil Öztürk

24 Temmuz 2024 - 00:58

66 yaş üstü için yerinde bir karar işi olan da olmayanda bedava diye akşama kadar otobüslerle fink atıyor. Biz paramızla rezillik çekiyoruz. Adil olmuş. Fakat engelliler için aynısını söyleyemem

Zalim adam

23 Temmuz 2024 - 22:58

Saçma sapan bir yorum yazmışsın Ediz Hun daha bu uygulamanın bile kim tarafından çıkarıldığını bilmiyorsun tutmuş yorum yapmışsın akp li olduğun belli gelelim halk otobüslerine onların demesiyle olmaz bu iş Türkiye Büyük millet meclisinin kararı halk otobüsü kim oluyorda 1 Ağustos da kaldırıyoruz diyor Ankara'da da yaptılar bunu ama Mansur Yavaş hadlerini bildirdi bakalım posbıyık'ın tutumu ne olacak

Ediz Hun

23 Temmuz 2024 - 21:03

CHP'li belediye başkanı iyi yapıyor. Vermeseydiniz oy CHP'ye. Oh olsun.

TUGAY GÃœL

23 Temmuz 2024 - 14:03

Yuh be okdrda degil yaziktir gunahtir 65 yas ustu ve engellilerden para almak nedir bu kadarda degil bee

Sebahattin ozarslan

23 Temmuz 2024 - 14:00

Karar doğru otobusculer haklı bende emekliyim. Allah'tan korkmayan kuldan utanmayanlar bedava yok kiracısı var arabası var. Zengin. Yaşlılar. Kahvede hergun. Okeye pistiye. 120 lira veriyorlar. Acinmaz. Herkes. Maaş alıyor paralı binsinler seçim yatırımı olmaz olsun

Engelli vatandas

23 Temmuz 2024 - 12:16

Yazıklar olsun engellileri dünyaya sığdıramadinız kardeşim biz kendimiz seçtik sanki bunu devletin verdi bu hakkii nasıl geri alırsıniž anlamadım hadi 65 yaş üstü maası var kırk defa gidiyoer tamam lan engelli zaten evden disarı zar zor çıkıyor yani bizim haklarımızı geri verin kim buna göz yumuyora Allah tamamen gözlerini yumsun Allah belanızı versin

Mba Hun

23 Temmuz 2024 - 11:59

Bu hak 65 yaş üstü vatandaşlara TBMM nin çıkardığı kanunla verilmiştir. Kooperatif üyelerinin kararı ile geri alınamaz. Kooperatifin aldığı karar kanuna aykırıdır.

Ali sürmen

23 Temmuz 2024 - 11:21

Valla ben 65 yaş altıyım. Minibüsler huzur evi servisi gibi. Ben bir dünya para veriyorum,ayakta gidiyorum sürekli yer vermekten. Yaşlılarımız Allah uzun ömürler versin ama benim suçum ne sürekli ayakta gidiyorum.

Hüseyin Yıldırım

23 Temmuz 2024 - 01:34

Yeni devlet kurup kanun mu çıkarıyorsunuz? Devletin kanunlarını uygulamam mı diyorsunuz? O zaman belediyeye bağlı Halk Otobüsçülüğü yapmayacaksın. Minübüsçülüğe geri dönün.

Kdz ereÄŸli engelli vatandaÅŸ

22 Temmuz 2024 - 22:49

Sığamadınız engelli vatandaşlardan dünyaya Allah sizinde başınıza versin ????????

Duyarlılık Olmalı

22 Temmuz 2024 - 21:53

Bu kentin emeklisine, bu kentin söz sahibi ileri gelenlerine, daha fazla kazanma hırsıyla yapılan büyük bir ayıbımız olacaktır bu uygulama... Bu ayıba Belediye Başkanımızın, Mülki Amirlerimizin de duyarsız kalmayacağını düşünüyoruz.

Yorum Yazın

Canlı Radyo