Dünyaca bilinen ünlü tarım ürünü
Tosya Pirincinin ekimi başladı
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde en önemli tarım ürünlerinden olan pirincin ekimi baÅŸladığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, geçtiÄŸimiz ay pirinç tarlalarına su taşıyan arkların DSÄ° iÅŸ makineleriyle bakım ve onarımının yapılmasının ardından pirinç tarlaları ekime hazırlandı. AÅŸağı Dikmen Köyü’nde pirinç ekimi yapan Tosya Ziraat Odası BaÅŸkanı Kadri Eken, pirinç ekim sezonunun baÅŸladığını söyledi. Ä°lçede bu yıl yaklaşık 8 bin dönüm için pirinç ekim beyannamesi verildiÄŸini belirten Eken, şöyle dedi:
“Sayı artabilir çünkü beyanname verme süresi devam ediyor. Pirinç ekimi için önce tarlaları hazırlıyoruz. Sonra pirinç tohumlarını bir kaç gün suyun içine bırakıyoruz. Tohumlar hem ağırlaşıyor, hem de kök salıyor. ÇeltiÄŸin özelliÄŸi suyun içine ekiliyor. Kök salan tohumlar suyun içinde atıldığı yere düşerek topraÄŸa tutunuyor. Burada filizlenmeye baÅŸlıyor. Çeltik ekimden itibaren 15 Eylül tarihine kadar suyun içinde kalıyor ve tarihte tarlanın suyu kesilerek suyun çekilmesi bekleniyor. Su çekildiÄŸinde de çeltiÄŸin hasadı yapılıyor.”
Öte yandan, pirinç ekiminin hava şartlarına göre ilçenin tamamında 20 Mayıs tarihine kadar sürmesi bekleniyor.
İlk Yorumu Siz Yazın!