Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“ZONGULDAK'IN DEĞERLERİ RAPORU”

“ZONGULDAK'IN DEĞERLERİ RAPORU”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli’de üniversite öğrencilerinin, aralarında Antalya ve Uşak’ın da olduğu 7 farklı şehirde çektikleri ‘Zonguldak’ videosu, ilgi uyandırdı.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı 3. Sınıf B şubesi öğrencisi Oğuzhan Arslan, Ereğli FM’e yaptığı açıklamada, Topluma Hizmet Dersi kapsamında Zonguldak'ın değerlerini anlatan proje hazırladıklarını söyledi.
Çekimlerini 15 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdikleri projeyi üniversite dahil olmak üzere hiçbir kurum ya da kuruluştan yardım almadan kendi imkanları ile hazırladıklarını anlatan Arslan, şöyle dedi:
GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ OLDULAR
“Antalya, Bolu, Düzce, İstanbul, İzmir Sakarya ve Uşak illerine giderek oradaki insanlara Zonguldak'ın değerlerini röportaj yoluyla anlattık. İnsanlara Zonguldak'ın coğrafi konumu, 1960'lı yıllarda ülkemizi yurtdışında temsil etmiş olan Başer Tamer (müzisyen), Türkiye'de kömürü bulan Uzun Mehmet, Yunan Mitolojisine göre son görevini Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tamamlayan Herkül (Herakles), 4112 yaşındaki dünyanın en yaşlı ağaçlarından biri olan Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde bulunan Porsuk Ağacı hakkında sorular sorduk. Bilemeyenlere cevaplarını söyleyerek Zonguldak'ın bu eşsiz değerlerini tanıtmış olduk. Bize imkan sunan Topluma Hizmet Dersi Öğretmeni Aysel Memiş’e de ayrıca teşekkür ediyoruz.”
                - HABERİN İÇİNDEN -             

*Hazırlanan yaklaşık 11 dakikalık tanıtım filminde, eğlenceli anlar yaşandı.

*Projeyi 10 kişilik öğrenci grubu hazırladı.

*Öğrencilerden Zonguldaklı olan Vildan Kulakçı dışındaki diğer öğrencilerin, Türkiye’nin dört bir yanından Karadeniz Ereğli’ye gelmesi, Zonguldak’ın değerlerini önce kendileri öğrenip daha sonra farklı kültürlere sahip şehir insanlarına anlatması, projeyi daha da anlamlı kıldı.

*O öğrencilerin isimleri ise şöyle:

Oğuzhan ASLAN Manisa/Akhisar, Muhammet TAŞ Giresun/Yağlıdere, Vildan KULAKÇI Zonguldak, Hasan DERELİ Manisa, Mert EREN Kırklareli/Lüleburgaz, Özlem BABAHAN İstanbul, Kamile Burcu KILIÇ Konya, Nuray ARIKAN Kahramanmaraş, Burak TURGUT Edirne ve Necef Ali AKBAL İstanbul’dur.

 

“ZONGULDAK'IN DEĞERLERİ RAPORU”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran10
şaşkın1
üzgün1
gülücük0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Harbi özel

24 Mayıs 2018 - 10:32

Çok faydalı bilgiler. Tebrik ediyorum.

Harbi özel

24 Mayıs 2018 - 06:58

Müthiş

Yorum Yazın

Canlı Radyo