Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zonguldak'a Gelen Gezici Tır

Zonguldak'a Gelen Gezici Tır

Zonguldak Valiliği ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde İl’e gelen Narkotik Eğitim Tırı`nda uyuşturucu ile mücadele anlatıldı.


Edinilen bilgiye göre, "Gerçekleri öğrenin" sloganı ile çeşitli illere giden Narkotik Eğitim Tırında, vatandaşlara yapılan madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme devam etti. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turhanlı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ile birlikte eğitim tırını gezerek bilgiler aldı.
 

BATILI ÜLKELERE KISAYLA…
Vali Çınar, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, bağımlılık ve uyuşturucunun bütün insanlığın sorunu haline geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Bu ülkemizde de büyük bir sorun haline geldi. Modernleşme, şehirleşme arttıkça, insan yalnızlaştıkça birçok nedenlerden dolayı temininde de kolaylıklar arttıkça, şimdi biliyorsunuz tabletler, haplar şeklinde kimyasallarla yapılan uyuşturucular da var. Bütün bu nedenleri bir araya getirdiğinizde bağımlılık önemli bir sorun haline geliyor.
Allah başa vermesin, empati yapabilmek lazım. Biz mesleğimizden dolayı da bu tür ailelerle ve çocuklarla karşılaşıyoruz. Çok vahim sonuçları olan, bütün ailenin huzurunu, mutluluğunu yok eden çok tehlikeli bir bağımlılık. Biz hem devlet yöneticileri olarak, hem polis, jandarma, güvenlik birimleri olarak, eğitimciler olarak toplumun her ferdi bununla mücadelede kendini görevli saymalı, elinden geleni de yapmalıdır.
Bu ülkemiz açısından batılı ülkelere kıyasla çok üst seviyelerde, vahim durumlarda değil. Ancak risk olarak önümüzde duran bir konu, tehlike. Şehirlerimizde resmi görevlerimiz açısından uyuşturucu ile bağımlılıkla mücadele konularında herkes çalışmalarını yapıyor. Ama bunun her zaman yeterli olmadığını da görüyoruz. Her şekilde bağımlılığı engelleyici her türlü tedbir, insanların algısına etki edecek yöntemler, sözler kullanılmalıdır. Buradaki bu tırda yapılan çalışma da bunlarla etkili bir yoldur. Güzel bir örnektir.
İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Böyle bir çalışmayı yapmışlar. Bunun asıl zor olanı teknik cihazların içine yerleştirilmiş olan, programlanmış olan konulardır. Vatandaşlarımızın gelip görmeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Emniyet müdürümüzün kişisel girişimleri ve kurmuş oldukları irtibatlar ile bu çalışma şehrimize de gelmiş oldu. Kendisine teşekkür ediyorum.”
Öte yandan, Madenci Anıtı önünde kurulan Narkotik Eğitim Tırının, 4 Ağustos Cumartesi gününe kadar halka açık olacağı belirtildi.  

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo