Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONDEF’den Afrin Açıklaması

ZONDEF’den Afrin Açıklaması

Türk Ordusu’nun sınırın öteki yanında baÅŸlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na, kısa adı ZONDEF olan Zonguldak Dernekleri Federasyonu’nca destek verildiÄŸi bildirildi.


ZONDEF Genel BaÅŸkanı Gurbet Altay, federasyona baÄŸlı dernek baÅŸkanlarının imzası ile yaptığı yazılı açıklamada, Türk Milletinin mazluma asla el kaldırmayacağını anımsattı, zalimin karşında ise eÄŸilmeyeceÄŸini hatırlattı. Türk Ulusunun yüzyıllarca barışı en baÅŸta tutan anlayışta olduÄŸunu ve Dünya’ya kardeÅŸliÄŸi getirdiÄŸini ifade eden Altay, ÅŸunları kaydetti:
“Askere gitmeye hazır olduÄŸumuzu belirtmek isteriz”
“Türkiye artık kendi kararlarını, dış güçlerin dayatması ile deÄŸil milletinden aldığı güç ile almaktadır. Ecdadımız, tarihte dini, dili, ırkı ve düşüncesi ne olursa olsun kardeşçe yaÅŸamıştır. Kalleşçe düşünenlere ve sınırlarımızda gözü olanlara Yüce Türk Ordusu gerekli cevabı her zaman vermiÅŸtir. Alfabede harf bırakmayan YPG/PYD, PKK gibi toprağımıza göz diken ve de mazlum halkı baskı altında tutan terör örgütlerine karşı, Afrin askeri harekatını ZONDEF olarak sonuna kadar destekliyor, gerekirse vatanın bir karış toprağını vermemek için her bir ferdimiz askere gitmeye hazır olduÄŸumuzu belirtmek isteriz. Bu vatan vatanseverlerindir. Vatan hainlerin deÄŸil.
Biz Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) olarak ÅŸunu çok iyi biliyoruz: ’hiçbirimiz, hepimiz kadar güçlü deÄŸiliz’ anlayışı içinde olduÄŸumuzu belirtmek isteriz. Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaÅŸayan Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si ile hep birlikte kardeÅŸ kaldık, kardeÅŸ kalacağız. Bizim, kimsenin topraklarında gözümüz yoktur. Sınırlarımızda barışı saÄŸlayıp, kardeşçe yaÅŸamak istiyoruz. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ÅŸifalar diliyor, askerimizin bir an önce yuvalarına saÄŸ ve salim kavuÅŸmasını Yüce Allah’tan temenni ediyoruz. Her zaman barış için, kardeÅŸlik için, büyük Türkiye için ordumuzun yanında olduÄŸumuzu belirtmek isteriz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo