Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zabıta Haftası kutlandı

Zabıta Haftası kutlandı

Karadeniz Ereğli’de Zabıta teşkilatının kuruluşunun 192. yıldönümü ve Zabıta haftası kutlamaları kapsamında tören gerçekleştirildi.


Atatürk Anıtı’ndaki törende, Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.  Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, zabıtanın Kdz. Ereğli Belediyesinin en önemli birimlerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Siz, belediyelerin doğrudan halka açılan en etkili yüzü ve birer aynasısınız. Biliyorum yaptığınız görev zor bir görev, zor olduğu kadar da kutsal bir görev. Kendi hayatınızdan, ailenizden ve sosyal yaşamınızdan tavizler vererek gece gündüz, yaz kış demeden günün 24 saati ilçemizin rahatı için çalışıyorsunuz. Tebessüm eden bir yüzle görevinizi yapmanız belediyemizin güler yüzünü halkımıza yansıtıyor.
Zabıta müdürlüğümüz aynı zamanda belediyenin bir vicdanıdır. Göreve geldiğimiz günden itibaren zabıta teşkilatımızın tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık, modernize ettik. Bugüne kadar yaptıkları fedakarca çalışmalardan dolayı başta Kdz. Ereğli Belediye Zabıta Teşkilatımızın ve ülkemizin dört bir yanında vatandaşların huzur ve sağlığı için görevini özverili bir şekilde sürdüren tüm Zabıta Teşkilatlarımızın Zabıta Haftasını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” 
 

DURSUN: “ZABITA, BELEDİYEMİZİN ELİ, AYAĞI, KULAĞI, GÖZÜDÜR” 
Zabıta Müdürü Alptekin Dursun da,  zabıtanın belediyenin eli, ayağı, kulağı ve gözü olduğunu anlattığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“192. Yaşını kutlayan belediye zabıtasının temelleri 1826 yılında atılmış olup, bugünkü Belediye Zabıtası teşkilatı görev, yetki ve sorumluluklarını kanun ve yönetmeliklerden alarak görev yapmaktadır. Zabıtamız, belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü teşkilatı İşyeri Denetim ekibi, Kaçak Yapı ve Çevre Denetim ekibi, Seyyar ve İşgal Denetim ekibi ve Pazar Yeri Zabıta Ekibi olarak 7 gün 24 saat üzerinden şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözü olmaktadır.
Özellikle 2014 yılından sonra halkımıza daha hızlı, etkin ve verimli hizmet verebilmek amacıyla Zabıta araç ve gereçlerinde yenilenmeye gidilmiş, günümüz teknolojisinden en üst seviyede istifade edilerek yaka kameraları ve telsiz kullanımına başlanmıştır. Ayrıca halkımızın her an her durumda zabıtaya kolay ulaşabilmesi için Zabıta Whatsapp ihbar hattı ile mahalle muhtarlarımızın dilek temenni ve önerilerinin ilgili müdürlüklere sevkini ve takibini yapmak amacıyla Whatsapp Muhtarlar grubu oluşturulmuştur.
Yapılan bu görevlerde zabıtanın öncelikli görevi, insan hak ve hukukuna saygılı gülen bir yüzle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önceden tedbir almak olup, idari yaptırım ve para cezası en son tercih olarak kullanılmaktadır. Pazar yerinde yaptığı gıda kontrolünden tutun da, fırınlarda yaptığı denetimlerden, insanımızın yediğinden içtiğinden, sosyal alanlardaki yaşamlarından, şehrin bütün dokusunun tamamında zabıtanın elini, zabıtanın caydırıcı gücünü hissettirmemiz gerekmektedir.
Unutulmamalı ki zabıta halkımızın huzuru sağlığı ve güvenliği için görev yapan Belediye Kolluk kuvvetidir. Yaşadığımız yer Kdz. Ereğli, nefes aldığımız yer Kdz. Ereğli, geleceğimizi aradığımız yer Kdz. Ereğli. Kdz. Ereğli’de ki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızda teşkilatımıza her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımıza şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunar, tüm teşkilatımızın yıl dönümünü kutlayarak, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.”

Törende ayrıca, Başkan Hüseyin Uysal, babaları ile törene zabıta kıyafeti giyerek katılan çocuklara hediyeler verdi.
Törende, zabıta ekipleri tarafından katılımcılara karanfil dağıtıldı, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Zabıta ekipleri, daha sonra araçlarla şehir içinde konvoy düzenledi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo