Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZABITA FİYAT DENETİMİ BAŞLATTI

ZABITA FİYAT DENETİMİ BAŞLATTI

Karadeniz Ereğli’de, perakende ve toptan halka ürün satışı yapan tüm işyerlerinde fiyat denetimi başlatıldığı bildirildi.


Yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın talimatıyla döviz kurlarında yaşanan gelişmeler üzerine ‘fırsatçılık’ yaparak fahiş fiyat artışı yapanlara göz açtırmamak için ilçe genelinde fiyat denetimi başlattı.
Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Uysal’ın talimatıyla 3 ayrı denetim ekibi oluşturduklarını ve Cuma gününden itibaren denetimlere başladıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal’ın talimatıyla perakende ve toptan satış yapan tüm işyerlerinde Fiyat denetimi ve Fiyat Etiketinde Yerli Üretim Logosu denetimine başladık. Denetimlerde, ürünün üretim yeri, birim fiyatı, vergiler dahil satış fiyatı, ürünün ayırıcı özelliği, üretim yeri Türkiye olan ürünler için yerli Üretim logosunun kullanılıp kullanılmadığı, açıkta ve ambalajda satılan ürünlerdeki birim fiyatları ve satış fiyatlarını kontrol ediyoruz. Cuma gününden itibaren yaptığımız denetimlerde bir ulusal markette eksiklikler tespit ettik ve gerekli tutanağımızı tuttuk. Denetimlerimizi oluşturduğumuz 3 ayrı ekiple sürdüreceğiz."
Dursun ayrıca, vatandaşlardan gelen şikayetleri de dikkate aldıklarını belirterek; “vatandaşlarımız 0552 067 0 153 WhatSapp ihbar hattı ile Alo 153 hattına ihbarda bulunabilirler. Gelen şikayetleri dikkate alarak değerlendiriyoruz” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
üzgün1
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo