Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YOKLUKLAR İÇİNDE YAŞAM SAVAŞI!..

YOKLUKLAR İÇİNDE YAŞAM SAVAŞI!..

EreÄŸli’de 2008’de elektrik kontağından çıkan yangında iki odalı evleri kullanılamaz hale gelen, hayırseverlerin yardımıyla onarıldıktan sonra yeniden eve yerleÅŸen birisi engelli 6 çocuklu Ã‡etinkaya ailesi, fakirlik ve yoklukla mücadele ediyor.

Sofular köyünde 6 çocuÄŸu ve eÅŸiyle iki odalı evde yaÅŸayan Ä°smet Çetinkaya (50), rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyor. Engelli çocukları için bakım ücreti alan aile, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Ä°smet Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008’de elektrik kontağından çıkan yangında evinin kullanılamaz hale geldiÄŸini belirterek, hayırseverlerin desteÄŸiyle onarılan iki odalı evde yaÅŸadıklarını söyledi.

Çocuklarından ikisinin okula gittiÄŸini anlatan Çetinkaya, "Bir çocuÄŸum da engelli. Engelli çocuÄŸumdan dolayı 770 lira devletten aylık alıyorum. Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kış mevsiminde 1 ton kömür veriliyor. Yine 3 ayda bir 150 lira gıda yardımı yapılıyor" dedi.

Çetinkaya, engelli çocukları için verilen aylıkla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarına dikkati çekerek, evlerinin harabe durumda olduğunu, yağışta çatılarının aktığını dile getirdi.

"Soğuk havada yatağın içine girerek ısınmaya çalışıyoruz" diyen Çetinkaya, "Çocuklarımı ayda 2-3 kez doktora götürmek zorunda kalıyorum. En büyük oğlum, Ormanlı beldesinde okula gidiyor. Okulda yemek veriliyor. Akşamları oğlum oradan artan ekmekleri toparlayıp bize getiriyor. Elektrik borcumuz var, ödeyemedik. Bugün yarın da elektriğimiz kesilir" ifadesini kullandı.

- "BebeÄŸime süt yerine, Ã§ay içiriyorum"

Anne Åžerif Çetinkaya da (45) 9 aylık Sevcan, 2 yaşındaki Volkan ve 3 yaşındaki Åžehrebar’ı naylon poÅŸetlerle bezlediÄŸini, süt yerine çay ve ekmekle karınlarını doyurduÄŸunu söyledi.

Anne Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Çocuklarıma mama alamıyorum. BebeÄŸime süt yerine, Ã§ay içiriyorum. Süt alacak para yok. KomÅŸularım bazen süt getiriyor. Çocuklarımı onunla beslemeye çalışıyorum. Maddi durumumuz kötü. PoÅŸet ve kartonla Ã§ocuklarımın altını bezliyorum.  6 yaşındaki kızım Sevda anaokuluna, 14 yaşındaki oÄŸlum Ä°smet de Ormanlı beldesinde liseye gidiyor, 8 yaşındaki oÄŸlum Oktay’ın engeli var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hayırseverlerin desteÄŸini bekliyoruz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo