Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“YİĞİT” MUMCU ANILDI

“YİĞİT” MUMCU ANILDI

Ankara’da karanlık güçlerin düzenlediği suikast sonucu 24 Ocak 1993’de yaşamını yitiren demokrasi şehidi Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci yılında Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde anıldı.


Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokratik Sol Parti ilçe teşkilatının da bulunduğu Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Fenerbahçe Taraftarları Derneği, Hukukçular Derneği, Kdz. Ereğli Lisesi Mezunları Derneği ve Kdz. Ereğli Kadın Platformu temsilcilerince Devrim Bulvarı üzerindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.
STK’lar adına ortak açıklamayı okuyan ADD Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan, yurtsever aydınların Kemalist ilke ve devrimleri savundukları, Türkiye’nin bütünlüğüne sahip çıktıkları ve emperyalizm karşıtı tam bağımsız Türkiye’den yana oldukları için öldürüldüklerini söyledi.
Arslan, şunları kaydetti:
“BÜTÜN YURTSEVER GÜÇLERİN
ÖRGÜTLENMESİNİN ZAMANI GELMİŞTİR”

“Ölümünün üzerinden 25 yıl geçmesine karşılık yoğun bir özlem, sevgi ve kitlesel törenlerle anılan Uğur Mumcu, ilke ve değerleri için yaşayan tartışmasız bir kalpaksız Kuvayı Milliyeci idi. Kuvayı Milliyenin en yiğit paşalarından olan ve haksızlığa, zulme, yalana, talana, çalana karşı çıkan bir Sakıncalı Piyade idi. Yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde Uğur Mumcu’yu anmak Kemalist ilke ve devrimlere sahip çıkmaktır. Atatürk Türkiye’sini ve ulusal bütünlüğümüzü korumaktır. Yapılan bu anma törenlerinde amaç sadece Uğur Mumcu’yu anmak değil, aynı zamanda anlamak da olmalıdır. Uğur Mumcu’yu ve öldürülen tüm yurtsever aydınlarımızı, anmanın ötesinde anlamak için uğruna canlarını verdikleri değerler adına, bu mücadeleyi daha ileri götürmek zorundayız. Bugün artık milletçe el ele vererek bilinçli ve kararlı bir biçimde, bütün yurtsever güçlerin örgütlenmesinin zamanı gelmiştir. Bugün burada hepimiz Uğur Mumcu olmalıyız, hepimiz Muammer Aksoy olmalıyız, hepimiz Gaffar Okan ve şüphesiz ki hepimiz Mustafa Kemal olmalıyız. Anıları, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma mücadelesinde yaşayacak tüm devrim şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”

Program, yapılan basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı önüne koyulan Uğur Mumcu’nun fotoğrafına kırmızı karanfil bırakılmasıyla program son buldu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo