Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YGS sonuçları ’cep’ten de öğrenilebilecek

YGS sonuçları ’cep’ten de öğrenilebilecek

YGS adayları, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi dışında, mobil cihazlardan da öğrenebilecek.

Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) giren adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi dışında, mobil cihazlardan da öğrenebilecek.

ÖSYM tarafından 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen ve 2 milyon 178 bin 563 adayın katıldığı YGS’nin sonuçları, 25 Mart 2016’da açıklanacak.

Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM’nin resmi internet sitesi dışında, mobil cihazlardan da kolaylıkla ulaşabilecekler. Google Play ve App Store’da hazırlanan "ÖSYM Mobil" uygulaması ile adaylar programı indirip bir kez güncelleme yaptıktan sonra, 2016 YGS sonuçları otomatik olarak cihazlarına bildirim olarak gelecek.

"ÖSYM Mobil" linkleri resmi sitede

"ÖSYM Mobil" sistemi 3 ekrandan oluşuyor. Adaylar, TC kimlik, YU numarası (KKTC uyruklu, yabancı uyruklu veya uyruksuz aday numaraları) ve Aday İşlemleri Sistemi’nde (AİS) tanımlı şifreleri ile sisteme giriş yapabilecek.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra "sınav liste" ekranında, AİS’te sonuç bilgisi bulunan adaya ait 2016 YGS sonuçları, sonuç açıklama tarihine bakılarak listelenecek. Sınav sonuç ekranından da adaylar 2016 YGS sınav sonuç bilgilerine ulaşabilecek.

"ÖSYM Mobil" uygulamasına ilişkin linklere, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo