Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yetkililerden yardım istedi

Yetkililerden yardım istedi

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde geçtiÄŸimiz Mart ayında yapımına baÅŸlanan ve Temmuz ayında yapımı duran inÅŸaatta çalışan işçiler maaÅŸlarını alamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. 
Kdz. EreÄŸli ilçesinde bir kamu kurumuna yapılacak olan 5 katlı inÅŸaatta çalışmalar müteahhitin yaÅŸadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle durdu. Ä°haleyi alan müteahhit firma çalışmaları durdurup ilçeden ayrılırken, inÅŸaatta çalışan işçiler ise paralarını alamadıkları için maÄŸdur oldu. 
Ä°nÅŸaatın demir iÅŸlerinde çalıştıklarını söyleyen Åžaban Bulut, müteahhit firmanın 8 bin TL alacaklarını ödemediÄŸini ve ÅŸu anda kendisine de ulaÅŸamadıklarını ifade etti. Bulut, “7 Mart 2018 tarihinden itibaren baÅŸladık biz buranın demir iÅŸini yapmaya.
4. ayın 18’inde beton atıldı, bir hafta sonra paramızın ödeneceÄŸi söylendi. Betondan sonra burada kimseyi bulamıyoruz. Mütehhitte, taÅŸeronda kaçtı. Demirci ekibi olarak burada 8 kiÅŸi çalıştık ve 8 bin TL alacağımız var. Kimse bize ödeme yapmıyor. TaÅŸeron Düzce’de oturuyor, dün gittik yanına. Resmen kaçıyor bizden. Biz gerekli mercilere gittik, kimse ilgilenmiyor. Kaymakam kadar gittik, ilgilenmiyor. Emniyete gittik, ilgilenmiyor. Biz derdimizi kime anlatalım? Zonguldak’tan baÅŸka bir ekipte gelmiÅŸ demirci, onlarında 8 bin TL alacağı var” dedi. 
Ä°nÅŸaatın kalıp iÅŸlerinde çalıştıklarını belirten Afgan uyruklu Cemal Afgan’da kendilerinin 5 bin TL alacağı olduÄŸunu ve kimsenin paralarını vermediÄŸini söyledi. 
Müteahhitin paralarını ödemeyerek kendilerini çok mağdur ettiğini anlatan demirci işçisi Şevki Dinler okulların açılma dönemine geldiklerini ve çocuğuna para gönderemediğini dile getirdi. İnşaatta projeye aykırı çok yanlış uygulamalar yapıldığını iddia eden Dinler, bir deprem durumunda binanın büyük tehlike oluşturabileceğini belirtti. Dinler, işçi kesimi ve fakir insanlar olarak sadece haklarını istediklerini belirterek, yetkililerden kendilerine yardımcı olmalarını beklediğini ifade etti.
İşçilerin iddiaları ile ilgili olarak görüşmek istenilen müteahhit firma yetkililerine ise ulaşılamadı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo