Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yerli otomobil müjdesi!

Yerli otomobil müjdesi!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: İnşallah şu müjdeyi vermek istiyorum. Türkiye’nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitler var.


Zonguldak’ta TSO tarafından “Zonguldak Ekonomi Zirvesi” düzenlendi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil müjdesini Zonguldak’ta verdi. Hisarcıklıoğlu, “inşallah şu müjdeyi vermek istiyorum. Türkiye’nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitler var. Yakında bunları kamuoyuna açıklayacağız” dedi. 
Demir, kurulmasını istedi!
Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, programda yaptığı konuşmada 100 yıl sonra hayata geçen Filyos Vadi Projesi’nde yerli otomobil fabrikası kurulması talebinde bulundu. Demir, “yerli bir otomobil için bir merkez oluşturulacaksa Filyos Vadi Projesi bu iş için biçilmiş bir kaftandır. Bu konuda Batı Karadeniz’in yeni sanayi hamlesinin yapılacağı yerli otomobille ilgili bir inisiyatif bekliyoruz” sözleriyle konuştu.
“İnşallah yakında açıklıyoruz”
Yerli otomobilin Filyos Vadi bölgesinde yapılması talebine karşılık müjde veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
“Yerli otomobili ben yapacak olsam emrin olur diyeceğim, işi bitireceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız baba yiğit arıyoruz dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber yerli otomobili yapacak kişilerle yatırımı yapacak babayiğitlerle görüştük. Bu pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sarp Sınır Kapısı’nın denetlenmesi sırasında onayını aldık. İnşallah pazar günü görüşmelere başlıyoruz. İnşallah şu müjdeyi vermek istiyorum.
Türkiye’nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitler var. Bunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber çalıştık. Yakında bunların kim olacağıyla ilgili pazar günü görüşmeler bittikten sonra Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Tabi bu bir devlet projesi değil, özel sektör projesi olacak. Özel sektörümüze biz de diyeceğiz ki, bakınız benden Filyos, Kdz. Ereğli de buna talip. Talipli olan birçok yerimiz var. Antep var, Adana var, Kayseri var.”
Programda BEÜ Çaycuma Kampüsü’nde yapılacak olan okul binasının protokolü de imzalandı. Aynı zamanda düzenli vergi ödeyen şirketlere plaketleri takdim edildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo