Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yeni Yıl Zamları!!!

Yeni Yıl Zamları!!!

Karadeniz Ereğli CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, 2018’e yeni umutlarla girmek isteyen vatandaşın, zamlar karşısında umutsuzluğa kapıldığını bildirdi.


Ocakcı, yazılı açıklamasında, yılbaşından itibaren trafik cezaları, ehliyet harçları, damga vergisi ve su tüketim bedellerine kadar iğneden ipliğe her şeye yüzde 14.47 ile yüzde 50 oranında zam yapıldığını hatırlattı.
Yeni yılda memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıkları ise Ocak’ta yüzde 4, Temmuz’da yüzde 3.5 olmak üzere yılın tamamında yüzde 7.6 arttığını anımsatan Ocakcı, şunları kaydetti:
RAKAMLARLA ANLATTI
“İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına gerçekleşen 6 aylık enflasyona göre en fazla yüzde 5-6 civarında zam yapıldı.  Çalışanlar, emekliler ve işsizlik başta olmak üzere milyonlarca vatandaş yeni yıla ekside başladı.
Türk-İş’in her ay yaptığı geçim şartları araştırmasına göre, aralık ayı itibariyle 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1608, yoksulluk sınırı 5 bin 238 TL. Bir kişinin aylık geçim maliyeti ise 1989 TL.
VERGİLERİ VATANDAŞIN SIRTINA YÜKLEYECEK BİR BÜTÇE
Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu çalışmalarında, asgari ücretin net 2 bin lira olması için kanun teklifi verdi. Kanun teklifinin gerekçesinde, Türk-İş tarafından hazırlanan açlık ve yoksulluk araştırmasına atıfta bulunuldu. Asgari ücretin tespitinde, işçilerin 2017 enflasyon oranı kayıplarının karşılanması ve büyüme rakamlarından paylarına düşeni almaları istendi. Ve her zaman ki gibi Hükümet tarafından ret edildi. İktidar her zaman ki gibi; işsizliğe, yoksulluğa çare bulmadı. Ekonomiyi, üretimi canlandırmak yerine vergileri vatandaşın sırtına yükleyecek bir bütçe oluşturdu.
BU YILDA ANLAŞILDI!
Ne yazık ki vatandaşımız yine cefa çekecek. Vatandaşımızın en temel ihtiyaçlarına bile verdikleri zam oranından daha fazla zam ile 1 verip 3 geri alınıyor. Ve kamuoyunun dikkatine sunulması gereken vatandaşımız gün geçtikçe fakirleşiyor.
Ülkemizin gelir dağılımında zengin iyice zenginleşiyor, vatandaşımız ise bütün ekonomik yükü sırtlamak zorunda kalarak gün geçtikçe aç kalmaya mecbur bırakılıyor.
Kamuoyu ve vatandaşımızın bilmesini isteriz ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, Türkiye’nin tüm bu temel sorunlarının çözümüne dair hedeflerimize,  milletimizin azim ve kararlılığıyla ulaşacağız. Vatandaşımızın hak ve hukukunu savunmaya ve vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mustafa Bayrak

03 Ocak 2018 - 11:30

Kendileri iktidarlik dönemlerinde ne vermişler acaba

Yorum Yazın

Canlı Radyo