Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’YAŞAMAZ’ DEDİLER!.

’YAÅžAMAZ’ DEDÄ°LER!.

EreÄŸli’de bebekliÄŸinde dört beyin ameliyatı geçiren ve "yaÅŸamaz" denilen 14 yaşındaki engelli Leyla Türköz, hayata okuyarak tutundu.

Akkaya köyünde EreÄŸli Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfınca yaptırılan prefabrike evde annesi, babası ve 2 kardeÅŸiyle yaÅŸayan Leyla Türköz, bebekliÄŸinde beyninde toplanan su nedeniyle Düzce’de ameliyat edildi.

Düzce’de 75 günde dört kez ameliyat edilen Leyla, daha sonra bir gözünü kaybetti. DiÄŸer gözünde ise görme kaybı yaÅŸayan Leyla, ailesinin maddi imkansızlıklarına raÄŸmen hayata tutunmaya çalışıyor.

- "Ä°stediÄŸim tek ÅŸey okumak"

Leyla Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşımalı sistemle gittiÄŸi Ormanlı Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencisi olduÄŸunu söyledi.

Okumayı çok istediğini ifade eden Türköz, "Öğretmen ya da doktor olmak istiyorum. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Annem, babam ve kardeşlerime sahip çıkmak istiyorum. Biri okuyamazsa ona destek olacağım. Üniversiteyi çok okumak istiyorum. Benim yaşımdaki insanlar üzülmesin, hep mutlu olsun" diye konuştu.

Derslerinin çok iyi olduÄŸunu dile getiren Türköz, öğretmenlerinin desteÄŸinden mutluluk duyduÄŸunu, onların sözünden hiç çıkmadığını belirtti.

Köyünden Ormanlı beldesindeki okuluna, 30 dakika süren yolculuÄŸun ardından ulaÅŸabildiÄŸini anlatan Türköz, "Okula gidip gelmek çok zor oluyor. Bazen araba bozuluyor, baÅŸka araçlarla gitmek zorunda kalıyoruz. Ä°stediÄŸim tek ÅŸey okumak" dedi.

Kızıyla gurur duyduÄŸunu vurgulayan anne Suna Türköz de "Elimizden gelen bu. Her ihtiyacını karşılayamıyoruz, tedavisini yeterince yaptıramıyoruz. Tek hedefim çocuklarıma, iyi bir geleceklerinin olabilmesi için dua etmek" ifadelerini kullandı.

- "Ãœmidinizi kesin dediler"

Baba Şeref Türköz ise 4 aylıkken rahatsızlanması sonucu Ereğli Devlet Hastanesine götürdükleri kızının, buradaki ilk tedavisinin ardından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildiğini bildirdi.

Düzce’de 75 gün kaldıklarını, kızının dört kez beyin ameliyatı geçirdiÄŸini kaydeden Türköz, "Her ameliyata girdiÄŸinde doktorlar bize ’Ãœmidinizi kesin’ dediler. Onların dediÄŸi gibi olmadı. Hayata tutundu. Beyninde biriken suyu kurutamadılar, bu yüzden bir alet vasıtasıyla midesine verdiler. 18 yaşına kadar belirli dönemlerde kontrollere götürüyoruz. Engellilik oranı ise yüzde 79" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kızının rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü kaybettiğini, diğerinde görme kaybı oluştuğunu anlatan baba Türköz, "Tüm olumsuzluklara rağmen kızım yaşama okuyarak tutundu. Okuması gayet güzel. Her gün okula gidip geliyor. Öğretmenleri bize teşekkür ediyor ve kızımızın gayretinden bahsediyorlar. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama işsizim" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo