Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yağlı güreş deyince akla o ilçe geliyor!

Yağlı güreş deyince akla o ilçe geliyor!

Zonguldak Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin, “Batı Karadeniz bölgesinde yaÄŸlı güreÅŸlerin merkezi Alaplı’dır. Buradaki güreÅŸleri izlemeye sadece Alaplı-EreÄŸli insanı deÄŸil, Kastamonu Bartın, Karabük ve Düzce illerinden yüzlerce güreÅŸ sever geliyor" dedi.


Tekin, gazetecilere açıklamasında, bu yıl 29’uncusu düzenlenen Alaplı YaÄŸlı Pehlivan güreÅŸlerinde 400 üzerinde pehlivanın katıldığını söyledi. GüreÅŸ severlere kaliteli ve çok zevkli güreÅŸler izlettiklerini ifade eden Tekin, şöyle dedi.
"Bu yıl 29’uncusunu düzenlediÄŸimiz Alaplı YaÄŸlı Pehlivan güreÅŸlerine 400 üzerinde pehlivan katıldı. Bunların 40’tanesi baÅŸpehlivandı. Halkımız Alaplı er meydanında hangi baÅŸpehlivanı görmek isterse o baÅŸpehlivanı er meydanına çıkardık. Güzel güreÅŸler oldu. Sabah saat 11’den itibaren seyirciler tribünleri hınca hınç doldurdu. 2017 Tarihi Kırkpınar BaÅŸpehlivanı olan Ä°smail Balaban, Alaplı’da da baÅŸpehlivan oldu. Batı Karadeniz bölgesinde yaÄŸlı güreÅŸlerin merkezi Alaplı’dır. Buradaki güreÅŸleri izlemeye sadece Alaplı-EreÄŸli insanı deÄŸil, Kastamonu Bartın, Karabük ve Düzce illerinden yüzlerce güreÅŸsever geliyor. Önümüzdeki yılda tüm baÅŸpehlivanlarımızı yine Alaplı er meydanına getirerek halkımıza güzel güreÅŸler izlettireceÄŸiz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo