Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VE DEMİRBAŞ KONUŞTU!

VE DEMÄ°RBAÅž KONUÅžTU!

EREÄžLÄ°

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki ’EreÄŸli Dini Müesseseleri Yaptırma, YaÅŸatma ve Koruma DerneÄŸi’ BaÅŸkanı Halil Ä°brahim DemirbaÅŸ, “bir müteahhit yüzde 55’e kadar veririm deyince, biz de onunla sadece konuÅŸtuk ama bir netice almış deÄŸiliz. Åžunu da açık ve net söyleyeyim. EÄŸer herhangi bir müteahhit gelir bize ben yüzde 60-70 veririm derse biz ona veririz” dedi.
DemirbaÅŸ, Öğretmenevi’nde dernek yönetim kurulu üyeleri Mustafa KöseoÄŸlu, Ali Kemal Karaca, Yusuf Öncel’inde katıldığı bası toplantısında yaptığı konuÅŸmada, haklarında sosyal medyada paylaşılan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ä°ddialara verdiÄŸi yanıt öncesi dernek faaliyetlerini anlatan DemirbaÅŸ, “EreÄŸli merkezindeki mevcut mabetlerin imar, ihya, lüzumunda yenisini yapmak, Kuran Kursu ve müftülük sitesi gibi hayır kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak, öğrencilik niteliklerini taşıdıkları müddetçe ihtiyaçlı olanlara maddi ve manevi yardımda bulunmak” diye konuÅŸtu.

YANIT VERDİ: ÜÇ ALTERNATİFİMİZ VARDI
DemirbaÅŸ, Hatip Sokak’ta önceden Müftülüğün Merkez Kız Kuran Kursu olarak kullandığı ancak 4 yıldır boÅŸta olan ve kendi dernekleri uhdesine geçen bina ile ilgili sosyal medya ve bazı yerel medyada çıkan haberlere yanıt verdi.
Kuran Kursu alanı ile ve yanındaki derneÄŸe ait bir arsanın müteahhide verilip ’rant saÄŸlanmaya çalışıldı’ gibi gösterildiÄŸini öne süren DemirbaÅŸ, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Üç alternatifimiz vardı; ya bir zengin vatandaÅŸ bulup yaptırıp binayı faal hele getirmek ki böyle bir ÅŸey olamadı. Ä°kinci şık; maddi gücümüz müsait deÄŸil ki kendimiz yapalım. Üçüncü şık da bir müteahhide kat karşılığı verip ondan sonra deÄŸerlendirelim; yurt mu yaparız, lojman mı yaparız, Kuran Kursu zaten kesin olacak. Biraz daha kullanım alanı fazlalaÅŸtığı için diÄŸer ÅŸeyleri de deÄŸerlendirelim istedik. Daha ortada kesin bir ÅŸey de yok. Bir iki müteahhit ile görüştük; en son görüştüğümüz bir müteahhit yüzde 55’e varıncaya kadar bize teklif verdi. Malum içinde bulunduÄŸumuz Öğretmenevi de yüzdelik ile yapıldı. O zaman özel idarenin gücü yok muydu, devletin gücü yok muydu vardı. Ama devlet artık karlı olabilecek iÅŸlere doÄŸru gidiyor. Biz de bunu düşünerek hareket ettik ve birkaç müteahhit ile görüştük. Neticede bir müteahhit yüzde 55’e kadar veririm deyince, biz de onunla sadece konuÅŸtuk ama bir netice almış deÄŸiliz. Åžunu da açık ve net söyleyeyim. EÄŸer herhangi bir müteahhit gelir bize ben yüzde 60-70 veririm derse biz ona veririz.”
YASAL SÜREÇ BAŞLATTI
Demirbaş, sözlerinin sonunda dernek olarak bu alan ile ilgili herhangi bir rant elde etmek gibi bir durumlarının olmadığını yineleyerek, haklarında bu iddiaları atanlar ile ilgili de yasal süreci başlattıklarını bildirdi.

VE DEMÄ°RBAÅž KONUÅžTU!

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo