Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

VE ANLAŞMA SAĞLADI

VE ANLAŞMA SAĞLADI

İSTANBUL

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş’ye bağlı Amasra Kömür İşletmeleri’nde çalışan sendika üyesi maden işçilerini kapsayan 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlandığı bildirildi.
GMİS’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş’nin İstanbul Maslak’taki Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda, imzalanan anlaşma ile ücretlere birinci yıl yerüstü çalışanlarına 01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere mevcut ücretlere yıllık yüzde 12 oranında zam yapıldığı belirtildi.
Yeraltı çalışanlarına ise aynı tarihten geçerli olmak üzere mevcut ücretlere yıllık yüzde 6,5 oranında zam yapıldığı kaydedildi.
Açıklamada, ayrıca şöyle denildi:
“Ücretlere ikinci yıl, ikinci yıl birinci altı ay ve ikinci yıl ikinci altı ay ücretlere yüzde 3,5 oranında artış sağlanmıştır. Ancak TÜİK’in Tüketici Fiyatları (TÜFE) oranları, zam oranlarını aşması halinde aşan kısmın tamamı ücretlere ilave edilecektir.

SOSYAL HAKLAR
Yemek yardımına birinci yıl için yüzde 25 oranında, taşıt yardımına yeraltı çalışanlarına birinci yıl için yüzde 17, yerüstünde çalışanlara birinci yıl için yüzde 40,6 oranında zam yapılmıştır.

SOSYAL YARDIM
Birinci yıl için tüm çalışanlara verilmek üzere mevcut sosyal yardıma yüzde 29.41 oranında zam yapılmıştır. Bu ödemeler ikinci yılda ücret zamları oranında artırılarak uygulanacaktır.

BAYRAM HARÇLIĞI
Yerüstü çalışanlarına, dini bayramlardan önce, bayram harçlığı 12 günlük yevmiyeden 15 günlük yevmiyeye çıkartılmıştır. Yeraltı çalışanlarına 12 günlük yevmiye üzerinden ödeme yapılacaktır. Arazide çalışan üyelerimize, arazi tazminatı hakkı bu sözleşmede alınmıştır.”

MUTLU: HAYIRLI OLSUN
Öte yandan, TİS Görüşmelerinde masada anlaşma sağlanması üzerine GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve TİS Komisyonu Başkanı İsa Mutlu şunları kaydetti:
“Sözleşme görüşmeleri sürecinde göstermiş oldukları tevazu, özveri ve duyarlılıktan dolayı Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat bey başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.
Örgütlü bulunduğumuz işyeri olan Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş’nin daha da büyüdüğü ve üretim yaptığı günlere gelindiğinde daha bol kazanımlı Toplu Sözleşmeler imzalayacağımıza olan inancımız tamdır. Toplu sözleşmemiz işçilerimize, işyerimize, işverenimize, bölgemize ve camiamıza hayırlı olsun.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo