Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VATAN BEKÇİLERİ, OMUZLARDA GİDİYOR

VATAN BEKÇİLERİ, OMUZLARDA GİDİYOR

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde ‘Åžubat Celp Dönemi’ gelen asker adayları, vatani görevlerini yerine getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılıyor. ‘Kınalı kuzular’, askere omuzlarda uÄŸurlanıyor.


Türkiye’yi karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askere alım iÅŸlemleri sürüyor.
Görevlerini 98’e 1 tertip olarak yerine getirecek olan Karadeniz EreÄŸli’deki asker adayları ise çeÅŸitli eÄŸlenceler ile uÄŸurlanıyor. Åžehir terminaline akın eden asker adayları yakınları ise evlatlarını gurup ve gözyaşı ile otobüslere bindiriyor.
Öte yandan, yakınları tarafından omuzlara alınan bir ’kınalı kuzu’, terminale kadar taşındı. Başına mavi bere omuzlarına ise kına yüz örtüsü takan asker adayı, çevresindekileri ülkücülerin kullandığı ’kurt’ iÅŸareti ile selamladı. O anlar, fotoÄŸrafları çekilerek ölümsüzleÅŸtirildi.                                           -ANIMSATMA-      
Askere gidecek kiÅŸiler toplamda 4 celp döneminde askere alınırlar. Bu celp dönemleri Åžubat Celp Dönemi, Mayıs Celp Dönemi, AÄŸustos Celp Dönemi ve Kasım Celp dönemi olmak üzere toplamda 4 dönemdir. Bu celp dönemleri haricinde askere alım yapılmaz. Askere gitmek isteyen kiÅŸiler de her istediÄŸi ayda askere gidemez. Askere gitmek isteyen kiÅŸiler bu celp dönemlerine uymak zorundadır. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo