Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vali, “istismarı” anlattı

Vali, “istismarı” anlattı

Türkiye’nin son günlerdeki gündem konusu çocuk istismarı Düzce’de de ele alındı. Valilik konferans salonunda Rehber Öğretmenlere yönelik "Çocuk Ä°stismarı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Vali Zülkif DaÄŸlı, toplantıda yaptığı konuÅŸmada, Düzce’de çocuk istismarını önleme konusunda baÅŸarılı çalışmalar yapıldığını söyledi. Konunun önemini hatırlatmak amacıyla bu toplantının düzenlendiÄŸini belirten DaÄŸlı, ÅŸunları kaydetti:
“Bugün son günlerde çok fazla tartışılmaya baÅŸlanan ancak bizim birimci dönem sonu itibari ile planlamış olduÄŸumuz ancak bugüne yapabildiÄŸimiz bir konu ile ilgili olarak bir araya geldik. Son zamanlarda basın ve yayın organlarında çok fazla yer alıyor. Ä°limizde bu manada güzel çalışmalar olduÄŸunu biliyoruz. Özellikle aklıma gelen Gölyaka ilçemizde ki bir öğretmenimizin bu manada yapmış olduÄŸu çalışmalar bana takdirle bahsedilince arkadaÅŸlarımızın hepsiyle birlikte bir toplantı yapalım bu konuda hem bir farkındalık oluÅŸturalım hem de konunun önemine binaen bir kere daha hatırlatmış olalım.”
Öğretmenler, çocuklarla iletişime geçmeli
Düzce Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Bora Büken ise Çocuk Ä°stismarı ve Ä°hmali, Kurumlar Arası Koordinasyon ve Korumada Öğretmenin Görevi konulu bir sunum gerçekleÅŸtirdi. 
Büken, öğretmenlerin çocuklarla iletiÅŸime geçerek onun hal ve hareketlerini deÄŸerlendirmeleri gerektiÄŸi uyarısında bulunurken, çocuk istismarının nasıl önlenebileceÄŸine dair bilgilendirmede bulundu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo