Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VALİ, DEPREM SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

VALİ, DEPREM SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Bolu’da, saat 00.16 sıralarında meydana gelen 4.7 şiddetindeki depremle ilgili açıklama yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, şu ana kadar kendilerine gelen herhangi bir can ya da mal kaybı olmadığını söyledi


Edinilen bilgiye göre, Bolu’da saat 00.16’da merkeze baÄŸlı YeÅŸilçele Köyü merkezli 4.7 ÅŸiddetinde deprem meydana geldi. Depremin hissedilmesiyle birlikte vatandaÅŸlar hızla evlerinden çıktı. VatandaÅŸların büyük çoÄŸunluÄŸu Kent Meydanı’nda toplandı. 
Valisi Aydın Baruş, gazetecilere açıklamasında, vatandaşların bir müddet daha açık alanlarda kalmasını istediklerini belirterek şöyle dedi:
“Çok şükür ÅŸu anda kadar gerek 112 Acil servislerimize, gerek jandarmamıza, emniyetimize ve AFAD ekiplerimize intikal eden olumsuz bir durum yok. Herhangi bir yaralımız can kaybımız ve maddi hasar tespitimiz yok. Tabi ki bu ÅŸiddetli sarsıntıların ardından artçı sarsıntılar gelmeye devam ediyor. AFAD’tan aldığımız bilgiye göre ÅŸu ana kadar 11 artçı sarsıntı oldu. Bunların ÅŸiddeti 1 ile 2 ÅŸiddeti arasında deÄŸiÅŸiyor. GözlemlediÄŸimiz kadarıyla artçı sarsıntılar ÅŸiddetini yavaÅŸ yavaÅŸ kaybetti. Åžu anda vatandaÅŸlarımız bu ÅŸiddetli sarsıntının ardından açık alanlara çıktılar. Åžu an itibariyle vatandaÅŸlarımızdan bir müddet daha açık alanlarda kalmalarını rica ediyoruz. Ä°nÅŸallah bu sarsıntıları herhangi bir can kaybı, mal kaybı olmadan atlatmış olacağız. Ben tüm vatandaÅŸlarımıza geçmiÅŸ olsun diyorum. Ä°nÅŸallah böyle sıkıntılı durumları bir daha yaÅŸamayız.”

EREÄžLÄ° ve DÃœZCE’DE HÄ°SSETTÄ°

Öte yandan Bolu’da meydana gelen deprem, Düzce ve Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde de hissedildi.

Bölgede yaÅŸayanlar, saat 00.16’da meydana gelen deprem hadisesi sonrası korkuyu yaÅŸadı. Pek çok kiÅŸi, sarsıntısı sonrası kendilerini sokaÄŸa attı. Ä°lk anda vatandaÅŸlar, sosyal paylaşım sitelerinde depremin hissedilip hissedilmediÄŸini sordu; ölüm, yaralı ya da hasar oluÅŸturup oluÅŸturmadığı sorularının yanıtını aradılar.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün4
şaşkın1
kızgın1
gülücük0
hayran0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo