Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VALİ ÇINAR’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!.

VALÄ° ÇINAR’DAN ÖNEMLÄ° AÇIKLAMALAR!.

- “Devlet Övünç Madalyası” töreninde Vali Çınar, PKK’nın gerçek yüzünü anlattı.


Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nde gerçekleÅŸtirilen ÅŸehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve beratının tevcih töreninde konuÅŸan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bitlis’te görev yaptığı sırada bölücü terör örgütüyle yaÅŸanılan mücadeleleri anlattı.

Çınar, “Mardin Dargeçit’te Efeler mezrasında 7-8 ve 11 yaşında üç tane çocuk. Üç kardeÅŸi, sadece gözlerine ateÅŸ etmek suretiyle öldürdüler. Babası örgüte destek vermiyor, devletten yana tavır alıyor diye” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
Zonguldak’ta bölücü terör örgütüyle girilen mücadelelerde ÅŸehit düşen polis ve askerlerin ailelerine verilen “Devlet Övünç Madalyası” tevcih töreni Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nde gerçekleÅŸtirildi. Vali Ahmet Çınar’ın yanı sıra protokol üyelerinin de katıldığı programa davetliler büyük ilgi gösterdi.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın mesajının okunduÄŸu salonda saygı duruÅŸunda bulunuldu ve Ä°stiklal Marşı okundu. Ä°l Müftüsü Rüstem Can, ebediyete intikal edenler için Kur’an-ı Kerim okudu. Vatanın saÄŸ olması için canların feda edildiÄŸini anlatan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Devlet Övünç Madalyası ve beratı tevcih töreninin daha bir ciddiyetle yapılması hususundaki emirleriyle birlikte burada kalabalık salonda ve içeriye sığmayan bir kalabalıkla bu töreni gerçekleÅŸtiriyoruz. Ben huzurlarınızda kendilerini temsilen az sonra madalyalarını sahiplerine vereceÄŸim. Vatan ve millet olarak, devlet olarak ÅŸehitlerimize minnettarız. Gazilerimize minnettarız. Canlarını bu vatanın saÄŸ olması için feda etmiÅŸ bütün kahramanlarımıza minnettarız. En çok da ÅŸehitlerimiz, canlarını feda ettiler. Ama onların anne babaları, aileleri canlarından kıymetli olan evlatlarını bu vatan için feda ettiler. Onlar bizim her zaman için baÅŸ tacımızdır” diye konuÅŸtu.

“Bugün devletimiz tarihi bir misyon üstlenmiÅŸ durumda”
Ä°slam aleminin periÅŸan ve sefil durumda olduÄŸunu anlatan Vali Ahmet Çınar, Türkiye’nin saldırı altında olmasına raÄŸmen büyük bir misyon üstlendiÄŸine dikkat çekti. Çınar, “Cehaletle, savaÅŸla, kanla silahla anılır durumda. Bunun birtakım sebepleri olabilir. Ama emin olunuz ki bunun asıl sebep olanlar bugün bize medeniyet sloganları atan, dünyada bugün egemen olmuÅŸ emperyalist güçlü devletlerdir. Bütün Ä°slam alemi büyük bir saldırı altında ama en çok Türkiye bir saldırı altında. Bu saldırının ana nedenleri ÅŸudur. Binlerce yıllık tarihi olan büyük medeniyetler kurmuÅŸ olan milletimiz ve bugün yaÅŸayan devletimiz tarihi bir misyon üstlenmiÅŸ durumda. Bütün dünya Müslümanları ezilenler çaresiz olanlar herkes Türkiye için dua ediyor. Türkiye’nin bir gün kendilerini kurtaracağını bekliyorlar. Buna inanıyorlar. Sadece Müslüman alemi deÄŸil bütün dünyanın mazlum alemi, Müslüman olmayanlar da bunu bizden bekliyor. Umut ediyorlar. Dolayısıyla bizim için dua ediyorlar. Allah kabul etsin” dedi.

“Bu kötülüklerin sebebi bugün dünyada bize ders vermeye kalkan emperyalist, egemen devletlerdir”
Kötülüklerin sebebinin ders vermeye kalkan emperyalist devletler olduğuna vurgu yapan Ahmet Çınar, şöyle devam etti:
“Biz olup biten her ÅŸeyi belki ÅŸu bu sebeplere baÄŸlayabiliriz. Bir Amerikalı devlet baÅŸkanı diyor ki ’dünyada olup biten ne varsa, hepsi planlanmıştır. Hiçbir ÅŸey tesadüfen olmamıştır’ diyor. Bugün bütün dünyada olup biten bu kadar bu zulüm, bu kadar kan, bu kadar huzursuzluk, bu tedirginlik bunların hepsi ÅŸundan emin olun hamaset olsun abartı olsun diye söylemiyorum. Tamamı planlanmıştır. Takvim takvim, adım adım kimler görevli, alt yapısı, sosyolojik temelleri, psikolojik, toplumsal tarafları her ÅŸeyi çalışılarak tamamı planlanmış, uygulanmakta ve uygulanacaktır. Bütün bunların sebebi, bütün bu kötülüklerin sebebi bugün dünyada bize ders vermeye kalkan emperyalist, egemen devletlerdir. Bir Batı da diyebiliriz. DoÄŸu’da da var. Bundan 100 yıl önce Çanakkale’ye gelip saldıran Ä°stanbul’u elimizden almak isteyen milletimizi onursuz kılmak isteyen, bölüp parçalamak isteyen bütün devletleri birbir sayın, bugün çevrenizde Suriye’de, Irak’ta aynı amaçla pusuya yatmış ve eylemlerini baÅŸlatmış durumdalar. Bu sadece silahlı bir saldırı deÄŸil, psikolojik, ekonomik, finansal yönü de olan topyekun bir saldırı altındayız. ÖrneÄŸin Türkiye’ye gitmeyin, yatırım yapmayın, ekonomik kalkınma olmasın, huzursuzluklar olsun ki yumuÅŸak karınlarına dokunalım. Bir takım bölme, parçalama faaliyetlerini yapabilelim istiyorlar.”

“Bunlar dünyanın jandarması deÄŸil, mafyasıdır”
Çınar, Amerika BirleÅŸik Devletleri için kullanılan ’dünyanın jandarması’ tanımına dikkat çekerek, “Hep söylüyorum bir söz vardır. ’Dünyanın jandarması’ diye. Bunu bugün Amerika vesaire için de kullanırlar. Bunlar jandarma falan deÄŸildir. Jandarma kanun mücadelesi veren, hak mücadelesi veren, insanları koruyan bir anlayıştır. Bunlar dünyanın mafyasıdır. Cinayet iÅŸlerler, kandırırlar, korkuturlar, çalarlar, çökerler. BaÅŸkasının olanı alırlar. Bütün bu çaldıklarını da kendi insanları için harcar diÄŸerlerini iÅŸte bugünkü manzarayla karşı karşıya bırakırlar. Bize anlatılanların büyük bir çoÄŸunluÄŸu yalan yanlış. AraÅŸtırmacı olun. Sorgulayıcı olun. Bir kiÅŸiye, bir ideolojiye ÅŸuna buna aklınızı teslim eden özgürlüğünüzden vazgeçen kiÅŸiler olmayın. Birileri kimyasal bombalarla insanları katlederken, oradan kaçan Kürtleri, Yezidileri, Arapları, Türkmenleri baÄŸrımıza bastık Irak savaşında. Bugün birkaç milyon insan bu milletin kardeÅŸi gibi çevremizdeki ÅŸehirlerde etrafımızda yaşıyorlar. Çok sızlanmalar oldu. Bunların ne iÅŸi var, niye geliyorlar vesaire. Nereye gidecekler. Bizden baÅŸka gidecekleri bir yer var mı? Bizden kurtarılmayı bekleyen insanlar, nereye gidecek? Geldi de ne oldu yani? Bu kadar milyonları kendi ülkesine ait ÅŸehirlerde sorunsuz barındıran bir baÅŸka ülkeye daha rastlayamazsınız. Bu bütün dünyaya insanlık dersidir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

PKK’nın gerçek yüzünü anlattı: “Bunlar hastalıklı, ÅŸeytana teslim olmuÅŸ”
Bitlis ValiliÄŸi görevi sırasında bölücü terör örgütüyle girilen mücadelelerde yaÅŸadıklarını anlatan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, PKK’nın gerçek yüzünü anlattı. Çınar, sözlerini şöyle tamamladı:
“Öyle bir teknik kullanıyorlardı ki odaya bir askerimiz polisimiz girdiÄŸi zaman sensörlü ışık yanıyor ve bomba patlıyordu. Ben o bölgede çalıştım dedim. Size birkaç örnek vereyim. Bugün PKK, PYD sevicileri var ya ortada. Hainler. Bu hamaset duygusu deÄŸil, PKK denilen örgütün, PYD denilen örgüt aynı anlayıştan besleniyor. Mardin Dargeçit’te Efeler mezrasında 7-8 ve 11 yaşında üç tane çocuk. Üç kardeÅŸi, sadece gözlerine ateÅŸ etmek suretiyle öldürdüler. Bu bir ekip, grup, bunlar bir tim sorumlusu var. Babası örgüte destek vermiyor, devletten yana tavır alıyor diye. Dargeçit’in Altınoluk beldesinde kahraman bir muhtar vardı. Allah rahmet eylesin. Bir okulun avlusunda barış süreci dediÄŸimiz dönemde infaz ettiler. O kendisi anlattı, köyün imamını öldürüyorlar. Öldürme nedeni ise daÄŸa kız ve erkek istiyorlar. Ä°mam da ’bu evlatları niye verelim’ deyince öldürüyorlar. Sonra gidiyorlar. Emin olun taziye evinde herkes üzgün. Bu teröristler geliyorlar, aynı ekip. ’Bize yemek verin’ diyorlar. Yemek hazırlatıyorlar. Ä°mamın kardeÅŸine hakaret ederek ’bir lokma önden sen al, belki zehir koydurmuÅŸsun’ diyorlar. Önden kardeÅŸi bir lokma alıyor. Sonra ’defol’ diyorlar. Yemeklerini yiyorlar. PKK bu. Bunlarda medeniyet yok, devlet yok, iman yok. Pislik. Hastalıklı. Åžeytana teslim olmuÅŸ. DHKP-C, DAEÅž, PYD bütün hepsi. Çok gariptir ki bütün hepsi de Müslüman çocuklarından kurulmuÅŸ örgütler. Birbirlerine vurduruyorlar. Bunların tamamı Amerika’nın ve diÄŸerlerinin kurduÄŸu, yönettiÄŸi örgüttür. Tamamı o efendilerine, emperyalistlerine hizmet ederler.”
Program, 2012 ila 2017 tarihleri arasında ÅŸehit düşen asker ve gazilerin yanı sıra 15 Temmuz gecesi gazi olanlara devlet övünç madalyası ve beratının tevcih edilmesiyle devam etti. Program Terör ve Güvenlik Uzmanı Gazi Özel Harp Subayı Abdullah AÄŸar tarafından ’4. Nesil SavaÅŸ ve Türkiye’nin VaroluÅŸ Mücadelesi’ konulu bir söyleÅŸisiyle sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo