Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL’DAN TURİZM ATAĞI

UYSAL’DAN TURÄ°ZM ATAÄžI

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “Karadeniz EreÄŸli olarak üzerimize düşen payı almak için tarih, kültür ve doÄŸa turizmi alanında çalışma baÅŸlattık. Basın, tarihçi, yazar, ne kadar sivil toplum kuruluÅŸu ve bu iÅŸe gönül verenler varsa, birlikte çalışmayı teklif ediyorum” dedi.


Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nin Kasım ayı Meclis Toplantısı’nın son oturumu, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal baÅŸkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi. Uysal, gündem maddeli öncesi konuÅŸmasında, turizm alanında hak ettiÄŸi yeri alabilmesi için çalışma baÅŸlattıklarını söyledi. Meclis üyeleri ile tüm ilgililere, yapılan çalışmaya katkı vermeye davet eden Uysal şöyle dedi:
“Biz artık ÅŸehrimizin hikayesini yazmak, hikayeleÅŸtirmek zorundayız. Bizim yeniden, yerelden yapılaÅŸmaya ihtiyacımız var. Yerel deÄŸerlerimizi, ortak miras ve geleceÄŸimizi tayin ederken, dikkati çekmek için bir hazırlığa baÅŸladık. Beraber bir masanın etrafında toplanalım, beraber karar verelim. Herkesten katkı bekliyoruz.  Mesela Bozhane hamamı. Mesela Göztepe. Yıllardır böyle. Biz buraları dışarıdan gelen misafirlere ve insanla buluÅŸturmanın mücadelesini veriyoruz. Çünkü ben ÅŸuna inanıyorum. EÄŸer biz bunları koruyacaksak, gelecek nesillere aktaracaksak kesinlikle etrafını tellerle çevirerek deÄŸil, içini insanla buluÅŸturarak yapabiliriz.”

Tarih, doğa ve kültür turizmi
EreÄŸli’nin turizmini kültürel deÄŸerlerle kalkındırmak için çok güzel destinasyonlarının olduÄŸunu öne süren Uysal, konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle sürdürdü:
“Ä°lçenin hem tanıtımı, hem turizmi hem de istihdamına katkı saÄŸlayacak bir çalışma baÅŸlattık. EreÄŸli’de basın, tarihçi, yazar, ne kadar stk ve bu iÅŸe gönül verenler varsa, birlikte çalışmayı teklif ediyorum. Bizlerin geleceÄŸi bu eserleri korumamızda ve tanıtmamızda. Bunu birlikte baÅŸarmalıyız. Onun için diyorum ki bu ÅŸehrin hikayesini yazalım, hikayeleÅŸtirelim. Bizim kurtuluÅŸumuz yerelden, yeniden bir planlama yeniden var olanı keÅŸfetmekle baÅŸlaması lazım. Buyurun hep birlikte çalışalım. Dünyada Türkiye olarak 6. gezilen ülkesi haline geldik. Bizlerde EreÄŸli olarak bundan üzerimize düşeni alalım. Mesala 2030’lu yıllara doÄŸru dünyada 2 milyara yakın insan turist olarak gezecek. Madem 6. Ãœlkeyiz bizde bugünden itibaren destinasyonumuzu ona göre hazırlayalım istiyoruz. Çünkü konaklama demek, istihdam demek, yemek sektörü demek. Turizm ve kültür destinasyonlarımızı doÄŸru yönde kullanarak Kdz.EreÄŸli’yi hem tanıtmak hem de Dünyada gezilen 6. Ãœlke olan Türkiye içinde üstümüze düşeni almak istiyoruz.”

AK Parti ve CHP grubundan meclis üyeleri görüşlerini belirterek yapılacak çalışmalara katkı vereceklerini açıkladılar.
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilerek Kasım ayı meclis toplantısı tamamlandı.

UYSAL’DAN TURÄ°ZM ATAÄžI

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “Karadeniz EreÄŸli olarak üzerimize düşen payı almak için tarih, kültür ve doÄŸa turizmi alanında çalışma baÅŸlattık. Basın, tarihçi, yazar, ne kadar sivil toplum kuruluÅŸu ve bu iÅŸe gönül verenler varsa, birlikte çalışmayı teklif ediyorum” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo