Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL, YAPILANI ‘DOSTA-DÜŞMANA’ GÖSTERDİ!

UYSAL, YAPILANI ‘DOSTA-DÜŞMANA’ GÖSTERDİ!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 2018 yılının ilk Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.


Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda yapılan toplantıda, gündemde maddeleri öncesi, belediye altyapı icraatlarının gösterildiği kısa film, sinevizyon gösterisi eşliğinde izletildi.
Tam kadro olunca ’teşekkür’ geldi!
Meclisin 2018 yılının ilk oturumuna tüm meclis üyelerinin katılmasına sevinen Uysal, “belki de daha önce 1-2 kez böyle olmuştur. Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Uysal, sinevizyon sonrası konuşmasında, göreve geldiklerinde yaptıkları durum tespitinin ardından çözüm üretmeye başladıklarını söyledi. İlçenin 50 yılını kapsayacak altyapı ağını ördüklerini anlatan Uysal, şunları kaydetti:
Yapılanları, ’dosta’ ’düşmana’ anlattı!
"Artan nüfus ve trafiğe göre sürekli alt yapının yenilenmesi gerekiyor. Deniz deşarj sistemini incelettirdik, 2025 yılına kadar yeterli ama 2020 yılından sonra da o konudaki çalışmalarımızı da yapacağız. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz Gülüç Irmağı projesinin üzerinde çalışıyorum.
Çarşı merkezinin su aldığını sel altında kaldığını kaldı ki basit bir yağmurda önümüzdeki yıllar içerisinde çarşı daha büyük sel baskınlarına uğrayacak, uğrama ihtimali var. Biz diyoruz ki bu çarşıdaki yaşananların önlemi almak Devlet Su İşleri’nin görevi değil, Ereğli Belediyesi’nin görevidir. 
Sel yok!!!
Sel bastığı zaman Ereğli’nin büyük mahallelerinden Kavaklık Mahallesi’ne gittik. Sosyete pazarı denilen bölge başta olmak üzere Halkapınar’dan gelen su baskınından dolayı Kepez’den Erdemir yol ayrımından sonraki bölgelerdeki birinci katlar tamamen, kaldı ki 50 metre uzaklıktaki yerler bile çamur içerisindeydi. 3 Ay o bölgelerde çalıştık. 
Koku yok!!!
Halkapınar’daki yatırım çok önemli. Kepez’deki o evlerin altına giren çamur, su deryası yukarıdan gelen çamurlardır. Oraya belki 100 misli büyüklüğünde menfez yaptık. 
Ayrıca Sakindere’yi devletin yapmasını bekleyemeyiz. O bölge sinek, haşerat yuvası, yabancı hayvanların biriktiği yer. İnsan oradan düşse kendini kaybeder. Hem kötü görüntü hem koku. En önemlisi 3,5 metrelik yolu olan bir yer. Belediyenin görevi yol açmak, yapmaktır. 3,5 metrelik tek aracın geçtiği bir yoldu."
Komisyon Seçildi
Gündem maddeli sırasında ise Mecliste Denetim Komisyonu seçimleri yapıldı. Ak Parti’den Sezai Meriç 29, Yusuf Kalay 27, Sabri Dinç 27, CHP’den ise Özkan Özyağcı 21, Fehmi Karaarslan 19 oy olarak Meclis Denetim Komisyonuna seçildiler.

UYSAL, YAPILANI ‘DOSTA-DÜŞMANA’ GÖSTERDİ!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 2018 yılının ilk Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo