Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uysal: ‘Neşter vuruyoruz’

Uysal: ‘NeÅŸter vuruyoruz’

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde yaÅŸanan trafik sorununa, somut adımlar atıldığı bildirildi.


EreÄŸli’de trafik yoÄŸunluÄŸunun azaltılması için EreÄŸli Belediyesi UlaÅŸtırma Müdürlüğü ve Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi UlaÅŸtırma Araçları Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi ile yapılan protokol gereÄŸi yapılan 6 aylık çalışma, önce Belediye Meclisi’ne sonra da odalara ve STK’lara sunulacak. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, ÅŸehrin ihtiyacına göre Ä°TÃœ’nün teknik elemanlarınca 23 ayrı noktada 6 aylık bir çalışma yapıldığını belirtti. Eksiklerin tespit edildiÄŸini ifade eden Uysal, ÅŸunları kaydetti:
NEÅžTER VURULUYOR!
“Ä°lçemizde giderek artan trafik sorununa neÅŸter vuracak bir uygulama baÅŸlattık. Bunun için Ä°TÃœ’nün 23 ayrı noktada, haftanın yoÄŸun olduÄŸu günler ve saatler göz önünde bulundurularak yapılan trafik sayımı neticesinde oluÅŸturulan simülasyonlarına göre eksiklikler bir bir tespit edildi.
Ä°lçemizdeki kamu kurum ve kuruluÅŸlarının ÅŸehrin bazı noktalarına taşınması ve taşınacak olması yakında temelini atacağımız Kent Meydanı ve Yer altı Otopark Projesi, Bülent Ecevit Ãœniversitesi Kampüsü’nün yapılacak olması, Åžehirlerarası Otobüs Terminali’nin ve Ä°lçe Hükümet Konağı’nın taşınacak olması, Belediye Hizmet Binası’nın yerinin deÄŸiÅŸmesi, Ä°lçe Vergi Dairesi ve Adalet Sarayı’nın taşınması da göz önünde bulundurularak trafik sirkülâsyonuna çözüm önerisi getirildi.
Bu önerilere göre toplu taşıma sistemlerinin rotasyonları da revize edilecek, bazı caddeler ise tek yön olacak ve ihtiyaçlara göre belediyemizin çalışması başlayacak. Tabi ki biz bu çalışmalarımızı meclisimizle, ilgili odalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla paylaşıp, görüş ve önerilerini de dinleyeceğiz. Bu çözüme katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımızda, belediyemizin internet sitesinde mail atarak zaten fikirlerini belirtiyor.
Hepinizin de bildiÄŸi gibi ilçemizin baÅŸta Ömer Halis Demir Bulvarı olmak üzere, Akbank yokuÅŸu, Hatip Sokak, Murtaza Mahallesi, Adidas arkası, Ortacami ve Unpazarı mevkilerinde yaptığımız cadde düzenleme ve aydınlatma çalışmalarından dolayı trafik konusunda olumlu tepkiler almıştık. O yüzden bu çalışma, bilgilendirme amacıyla kamuoyuyla da paylaşılacak. Bizler her zaman ÅŸehrimizin için en iyisini en güzelini istiyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo