Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL KİME NE MESAJ VERDİ?..

UYSAL KÄ°ME NE MESAJ VERDÄ°?..

Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Atatürk kültür Merkezi Nikah Salonunda yapıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada, son günlerde belli çevrelerce dillendirilmeye çalışılan iddialar, dedikodular ve söylemler konusunda önemli mesajlar verdi.

’AYRIMCILIÄžI KÖRÃœKLEYECEK HİÇ BÄ°R ANLAYIÅžI KABUL ETMÄ°YORUM’

BaÅŸkan Uysal, Kdz.EreÄŸli’de ayrımcılığı körükleyecek bir anlayışı hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini belirterek; “Biz her insan bir cihan diyoruz, insanı yaÅŸat ki devlet yaÅŸasın diyoruz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz diyoruz. Bu anlayışı benimsiyor ve bu anlayıştan geldiÄŸimizi ifade ediyoruz. Bizim ilçemiz farklı desenler, farklı kültürlerin olduÄŸu mozaik,  güzel ve özel insanların bulunduÄŸu bir ÅŸehir bir ilçedir. Dün akÅŸam yöresel dernek evlerinde baÅŸkanlarla bir araya geldik. Çok mutlu oldum. Biliyorsunuz ÅŸehrimize üniversite kazandırdık. Yeni fakülteler kurulacak. Ãœniversite sadece bilim ve teknoloji deÄŸildir. Aynı zamanda kültürel çeÅŸitlilik de saÄŸlar. Bizim ilçemiz üniversiteyi, yüksekokulları hak ediyor. Öğrenci ÅŸehri olmayı hak ediyor.  Hem mekan hem insan unsurunun birlik beraberlik içinde olduÄŸu zaman mutlu ÅŸehirler olur. Hatta ÅŸehir anca o zaman olur. Ayrımcılığı körükleyecek hiçbir anlayışı kabul edemeyiz. Bizim bütün renkleriyle, insanlarıyla bütün fikirleriyle uyum içinde huzurlu bir ilçe hedefimiz var. Bu hedefimizi katıldığımız toplantılarda, her yerde paylaşıyorum.  Åžunu da her zaman paylaÅŸtım. Farklılıklarımız dezavantaj deÄŸil, avantaj olarak görmekteyiz. Ä°lçemizde bir çok çalışmalar yapıyoruz önemli olan yerin üstünde birliÄŸi saÄŸlamaktır. Bunun içinde sık sık derneklerimizle de bundan sonra bir araya geleceÄŸiz. Fatih Sultan Mehmet’in bir sözü var; “Hüner bir ÅŸehir bünyâd itmekdür. Reâyâ kalbin âbâd itmekdür!” Yâni, “Asıl marifet bir ÅŸehir kurmak, ÅŸehir imar etmek;(le birlikte) o ÅŸehirde yaÅŸayanların kalbini âbâd etmek, kazanmaktır. Bizimde bu ÅŸekilde yolumuza devam edeceÄŸimizi herkes bilsin” dedi.

’BURDA YAÅžAYAN, BURAYA KATKI VEREN HERKES EREÄžLÄ°LÄ°DÄ°R’

BaÅŸkan Uysal, Kdz.EreÄŸli’de yaÅŸayan ve buraya katkı veren herkesin Kdz.EreÄŸlilili olduÄŸunu belirterek; “Biz şöyle tarif ediyoruz; Burda yaÅŸayan, buraya katkı veren herkes EreÄŸlilidir. Türk ÅŸiir ustalarından Edip Cansever’in şöyle bir sözü var. Ä°nsan yaÅŸadığı yere benzer diyor. O yerin havasına, o yerin suyuna, o yerin toprağına benzer diyor. O yerin evlerine, sokaklarına, köşe baÅŸlarına benzer diyor. Çünkü ÅŸehir bildiÄŸiniz gibi bir kab dır. Ä°nsanlar yaÅŸadığı yerlerin ÅŸeklini alırlar. Bizde diyoruz ki, barış ve hoÅŸgörü kültürü içinde kültürel çeÅŸitliliklerden güç alan yeni bir gelecek inÅŸa edelim diyoruz. Ä°nÅŸallah bunu da hep beraber birlikte baÅŸarırız. HoÅŸgörü anlayışına bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bizler görüyorsunuz bu tür fikir sancılarını yürekten yaÅŸayan insanlarız” diye konuÅŸtu.

’HİÇ BÄ°R ZAMAN HARAMA EL UZATAN OLMAYACAÄžIZ’

BaÅŸkan Uysal, Kdz.EreÄŸli’de kavga etmeden de yaÅŸabilineceÄŸini belirterek; “Temas etmek istediÄŸim bir diÄŸer konu var. Kavga etmeden de yol alabiliriz. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Kavgasızda bir yaÅŸam olabiliyor. Bu süreçte eski tartışma kalıplarıyla ilçemizi germek isteyenlere, halkımızı yormak isteyenlere sesleniyorum. Biz göreve gelirken gelecek nesiller için dedik. Biz bizim gözümüz gelecekte dedik. Biz 50 yıl planlamalar, projeler yaparken birilerinin çamur siyaseti, iftira siyaseti, kavga siyaseti, dedikodu siyaseti yapanlar için bu lafı söylemek istiyorum. Bizi farklı kılan en önemli özelliklerden birisi, halka hizmetten baÅŸka hiçbir gaye taşımıyor olmamızdır. Biz hiçbir zaman harama el uzatan olmayacağız. Halkla doÄŸru bildiÄŸimiz yolda, erdemli bir ÅŸekilde ilerlemeye devam edeceÄŸiz. Åžimdi rahatsızlık bu. Meselenin özü de bu. Bizlerin harama el uzatmadan halkımızla el ele devam etmemiz.  Daha fazla konuÅŸmak istemiyorum ama sadece Hasbinallahi ve nimel vekil diyorum gerisini siz biliyorsunuz” dedi.

“MÃœDÃœRLERÄ°M VE MESAÄ° ARKADAÅžLARIM ÇALIÅžIYOR”

BaÅŸkan Uysal, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere iliÅŸkin ise ÅŸu açıklamayı yaptı; “Benimle çalışan müdür arkadaÅŸlarımla, memur arkadaÅŸlarımla ilgili bazen yazılar yazılıyor. Oncu buncu diye. Bundan ben okuduÄŸum zaman rahatsızlık duyuyorum. Çünkü ben yıllarca memur olarak çalıştım. BaÅŸkaları geldiÄŸi zaman, baÅŸhekim deÄŸiÅŸti ama iÅŸimizin gereÄŸini millet, devlet, vatan aÅŸkıyla yaptık. Benim müdürlerimde, mesai arkadaÅŸlarımda bu düşünceyle çalışıyorlar”

KADİR GECE ÖZEL PROGRAMINA DAVET

Meclis gündem dışı konuÅŸmasına Ä°stanbul’daki terör saldırısını kınayarak baÅŸlayan BaÅŸkan Uysal, Kdz.EreÄŸli  halkını bu akÅŸam amfi tiyatroda düzenlenecek Kadir Gecesi özel programına ve arefe günü ÅŸehir mezarlığında gerçekleÅŸecek Mevlid-i Åžerif programına davet etti, Ramazan Bayramını kutladı.

GÃœNDEM MADDELERÄ° KARARA BAÄžLANDI

BaÅŸkan Hüseyin Uysal’ın konuÅŸmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemdeki 13 madde görüşülerek karara baÄŸlandı.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi bir sonraki oturumunu, Ağustos ayı tatil olması nedeniyle Eylül ayında gerçekleştirecek.

UYSAL KÄ°ME NE MESAJ VERDÄ°?..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Fahri Koç

02 Temmuz 2016 - 04:49

sosyal paylaşım sitelerinde partimize hakarete varan yorumlar yapan personeline bir yaptırım düşünüyormusun sayın uysal..? belediyedende bir denetim mekanizması yokmu ? danışmanların ne iş yapar çok merak ediyorum

Yorum Yazın

Canlı Radyo