Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uysal, çarşı esnafına anlattı

Uysal, çarşı esnafına anlattı

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘ekonomik savaşı birlikte kazanacağız’ dedi.


Uysal, bir süre önce baÅŸlattığı ‘Esnaf BuluÅŸmaları’ toplantılarının “çarşı” ayağını gerçekleÅŸtirdi. Merkezde yapılan toplantıda konuÅŸan Uysal, Türkiye’nin içinde bulunduÄŸu “Dolar savaşı” olarak da isimlendirilen ekonomik geliÅŸmelere iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Karadeniz EreÄŸli’nin BaÅŸkan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın aldığı kararların arkasında olduÄŸunu öne süre Uysal, ÅŸu ifadeleri kullandı:
DAYANIŞMA VE EL BİRLİĞİ İÇİNDE OLALIM,
BU OYUNA GELMEYELÄ°M

“Ãœlkemize karşı baÅŸlatılan ekonomik savaÅŸ konusunda Kdz. EreÄŸli olarak baÅŸkanımız ve hükümetimin arkasındayız. Her ÅŸey iyi giderken, niçin ekonomik bir kumpasın içindeyiz
Çarşıda en çok konuÅŸtuÄŸunuz olay. Ekonomi iyiye giderken, her ÅŸey yolunda giderken, seçimlerde bitmiÅŸken niçin böyle bir ekonomik kumpasın içindeyiz. 17-25 Aralık’ta, MÄ°T tırlarında, gezi olaylarında, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde ve 24 Haziran seçimlerinde baÅŸaramadıklarını, ekonomi üzerinden baÅŸarmaya çalışıyorlar.
Bizler Ä°MF’den kurtulmuÅŸken, her türlü ekonomik göstergeler iyiye giderken, yollarımız yapılırken, savunma sanayinde 240 milyon dolar ihracatlardan 2 milyar dolar ihracatlara çıkmışken, 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ terör giriÅŸiminde bile 30 milyonlara düşmüş olan turist sayımız ÅŸimdi rekorlar peÅŸinde koÅŸarken, ne oldu da bu ÅŸekilde bir oyuna maruz kalıyoruz.
Bizler dayanışma ve el birliÄŸi içinde sizlerle birlikte bu oyuna gelmeyelim.  O zaman bizi 1 dolara sahip olan hainler yıkmaya çalıştı. Silahlı darbe giriÅŸimine katkı saÄŸlayıp darbe giriÅŸimi olması için çalıştılar. Sizler imanla, inançla, ülke ve vatan sevdasıyla tankın silahın önüne çıkarken bu ülke savunmasını yaptınız, bu vatan bizim dediniz. 
BU ÃœLKEYÄ° 1 DOLARLA YIKAMAYANLAR
ARTIK HİÇ YIKAMAZLAR

Bu ülkeyi 1 dolarla yıkamayanlar artık hiç yıkamazlar. Çünkü 15 Temmuz darbe girişimden sonra hepimize özgüven geldi. Artık bu dolar krizi bile varsa eğer yıkamaz. Bu yüzden aranıza özellikle geldim. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın başkanımız, hükümetimizin bakanları her gün televizyonlardan bu konuda halkımızı bilgilendiriyorlar.
Bizler Karadeniz EreÄŸli olarak, hükümetimizin, sayın baÅŸkanımızın arkasındayız. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bizler Çanakkale Zaferini dolarla, Ä°stiklal Harbini dolarla kazanmadık. 15 Temmuz’da dolarlarla mücadele etmedik. O zaman mücadelemiz birlik beraberlik ve kardeÅŸlik duygusunda oldu. Åžimdi bize bir görev daha düşüyor. Her zaman olduÄŸu gibi Çanakkale ruhuyla, 15 Temmuz’da nasıl bir araya geldiksek, kardeÅŸ olduysak, yana yana omuz omuza mücadele ettiysek, ÅŸimdi de adına ekonomik savaÅŸ dedikleri olaya karşı da dayanışma içinde olmamız lazım.
“BÄ°Z” DEDÄ° AMA!!!
KonuÅŸurken her alanda biz diye baÅŸlıyoruz. Her çıkan biz diyor. Oysa biz olmak, ortak deÄŸerlerimize, ortak ideallerimize sahip çıkmak demektir. Hangi görüşten olursa olsun, hangi inanca dâhil olursa olsun eÄŸer bizler yan yana birlik ve beraberlik içinde dayanışma içinde olursak iÅŸte o zaman biz oluruz. Biz olmak lafla olmuyor. Biz olmak, biz yaptık, şöyle yaptık demekle olmuyor. Biz olmak demek ortak geleceÄŸimize, deÄŸerlerimize sahip çıkmakla olur. Bize düşen görev baÅŸkanımıza, Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’a ve hükümetimizin yanında durmakla olur.”
Uysal, gerçekleÅŸtirdiÄŸi ‘Esnaf BuluÅŸmaları’ toplantılarının ilk 3’ünü ise Pazaryeri, Kışla Sanayi ve Belen Yeni Sanayi esnafıyla yapmıştı.

 

Uysal, çarşı esnafına anlattı

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘ekonomik savaşı birlikte kazanacağız’ dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo