Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uysal, cami temeli attı

Uysal, cami temeli attı

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli’de 2011 yılından itibaren finasman ve proje çalışmaları devam eden Sakindere Camisi’nin temel atma törenine katıldı.
Uysal, törende yaptığı konuşmada göreve geldiği günden beri beşinci caminin temelini attığını belirterek, başkanlığı döneminde arka arkaya yaşanan seçimler ve yaşanan darbeden dolayı mahallelere daha fazla hizmet götürme fırsatı bulamadıklarını söyledi.
Uysal, şunları söyledi:
“Mahalle sakinlerimiz kendi girişimleri sonucunda dernekleşerek, bir cami yapma çabasına girmişlerdi. Çalışmalarına başladıklarında benimle görüşerek destek istemişlerdi.  Ben de söz vermiştim. Şu an temeli atacağız. İstinat duvarlarında ve temelde kullanılacak betonu da verdiğimiz söz üzerine Ereğli Belediyesi olarak karşılıyoruz. Sağ olsunlar mahallenin ileri gelenleri, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz bizim de istediğimiz tarzda bir proje yaptılar. Bize de onlarla birlikte bu projenin temelini atmanın onurunu yaşattılar. Bu vesileyle mahallemizde yaşayan ve bu girişime önayak olan mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Burayı yaşatacak olan da zaten sizlersiniz. Teşekkür ediyorum. Allah nasip etti, Ereğli’de göreve geldikten sonra temelini attığımız en az beşinci cami oluyor bu. İnşallah hayırlısıyla tamamlanır.”

“GELİŞMELER YETERİNCE HİZMET VERMEYİ ETKİLEDİ”
Mahalle sakinleri tarafından dile getirilen ve çözüm istenen, Aktaş’tan Dombay Deresi’ne inen kanalizasyon hattındaki patlamalar nedeniyle çevreye rahatsızlık veren ve dere suyuna karışan kanalizasyon gideri konusunu da en kısa sürede çözeceklerini ifade eden Uysal, şu sözlerle konuştu:

“115 kilometreye yakın kanalizasyon hattı yaptık görev süremizde. Bu ölçekte işler yapmışken buradaki ufak arızaların giderilmemesi söz konusu olamaz. Ancak şu da var. Göreve geldik cumhurbaşkanlığı seçimi yaşandı. Ardından 2015 milletvekili seçimi, olmadı Kasım’da bir seçim daha yaşadık. Bir darbe girişimi yaşandı ve geçen yıl da Anayasa referandumu derken bu yoğunluk içerisinde vatandaşlarla yeterince bir araya gelip sohbet etme sıkıntılarını dinleme, çözüm arama fırsatı haliyle kısıtlı oldu. Tabi ki bu türden küçük sorunları da tespit edip hızla çözeceğiz. Ama şunu belirteyim ki Ereğli’nin neredeyse 30 yıllık altyapı sorununu tümüyle çözmüş durumdayız. Bu da artık bizlere daha farklı ve büyük projeler geliştirmek için avantaj sağlıyor.”

TEŞEKKÜR ETTİ
Sakindere Cami Yaptırma Derneği Başkanı Halil Uzunmehmet de yaptığı açıklamada cami yapımı için 2011 yılı sonlarında dernekleşmeye gittiklerini ve bu süre içerisinde bağış ve yardımlarla sürdürülen bütçe çalışmalarının paralelinde önce camii arazisini temin ettiklerini belirterek, “Dernek olarak belli bir finansman gücüne ulaştıktan sonra inşa çalışmalarımızı da başlattık. Yaklaşık 6 ay önce hafriyat çalışmamızı yaptık. Ardından istinat duvarlını yaptık. Bu süreçte belediyemiz ve sayın başkanımızla da görüşmeler yaptık ve beton sözü aldık. Başkanımızın sağladığı betonla da bu gün temelimizi atıyoruz. Bu vesileyle başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sakindere Camii yaklaşık 750 metre kare arazi üzerinde 200 metre taban alanı üzerinde yükselecek. Amacımız inşa faaliyetlerini en kısa sürede tamamlayarak camimizi ibadete açmaktır” diye konuştu.
Daha sonra yapılan duanın ardından Başkan Uysal, mahalle sakinleriyle birlikte caminin temeline ilk betonu attı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük9
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo