Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uygulamalı Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi

Uygulamalı Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Kaymakamlığı ve kısada adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığı ile 2017 Teknik Destek Programı kapsamında ‘Uygulamalı Yazma ve Yürütme EÄŸitimi’ projesi eÄŸitimlerinin ilk günü gerçekleÅŸtirildi.


EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) 30 kiÅŸinin 5 gün süreyle eÄŸitim alacağı eÄŸitimlerin ilk gününde, saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuÅŸmada,  kalkınma ajanslarının Türkiye’de 10 yıldır teÅŸkilatlandığını, bulundukları yerlere ise matuf faaliyetler yürüttüklerini bildirdi. Ajansların, o yöredeki imkanları harekete geçirme, yöreler ve bölgelere arasındaki farklılıkları giderme, kamu kuruluÅŸları, sivil toplum kuruluÅŸları ve özel sektör arasındaki koordinasyonu saÄŸlama gibi fonksiyonlar icra eden kuruluÅŸlar olduÄŸunu anlatan MadenoÄŸlu, “biz, üç yıldır biz BAKKA ile proje yürütüyoruz ve para alıyoruz. Belki rakamlar fazla deÄŸil. 2015 yılında ’Etkili Ä°letiÅŸim’ konulu yaptığımız bir projenin bedeli 6 bin liraydı. Geçen yılda bir proje yaptık o da ’Eko Turizm’ ile ilgiliydi. Bunu önümüzdeki günlerde canlandıracağız” diye konuÅŸtu.

Ä°spanya ve Yunanistan’dan örnek verdi!! Arada uçur var!!!
EÄŸitimleri verecek olan, aynı zamanda Kadın ve Demokrasi DerneÄŸi Sığınmacı Kadınlar Sosyal-Ekonomik AraÅŸtırma Merkezi Genel Koordinatörü Fırat Polat (30) ise Türkiye’nin aldığı teÅŸvik ve hibeler önemli olduÄŸunu söyledi. Son 15 yıl içinde çok yol alındığını belirten Polat, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Ama bu aldığımız teÅŸvik ve hibelerinde bu süreçte önemli katkıları oldu. Daha fazlasını da yapmamız gerekiyor. Bu, ülke olarak birlikte baÅŸarabileceÄŸimiz bir süreçtir. Size, bazı rakamlar vermek istiyorum. Biz, Avrupa BirliÄŸi’ne üye olmak için 1963 yılında yola baÅŸladık. Sene 2017 ve hala üye olamadık. Avrupa BirliÄŸi’nden bugüne kadar toplamda 11.5 milyar Euro hibe aldık. Aynı süreçte ise Ä°spanya’nın aldığı hibe tutarı 120 milyar Euro, Yunanistan’sa 90 milyar Euro’dur.
Ajanslar da, Türkiye’ye son 5 yıl içinde 1.5 miyar Dolar katkı saÄŸladı. Ve çarpan kat etkisi belli olmayan bir rakamdır. Yine aynı süreç izinde Devlet’in verdiÄŸi diÄŸer teÅŸvik ve hibe mekanizmasının toplam mali deÄŸeri ise 10 milyar Dolar’dır.
TÜİK, yaklaşık yarım saat sonra açıkladı; Türkiye’de hala genç iÅŸsizlik oranı yüzde 21,1 dir. Yani 16 yaşının üzerindeki 100 gençten 21 tanesi iÅŸsizdir.”   

-Katılım-
EÄŸitimin ilk gününe AK Parti Kdz.EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, TSO BaÅŸkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Ä°lçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, kurum ve daire amirleri ile eÄŸitim için baÅŸvuran kurumların temsilcileri katıldı.  

Uygulamalı Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Kaymakamlığı ve kısada adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığı ile 2017 Teknik Destek Programı kapsamında ‘Uygulamalı Yazma ve Yürütme EÄŸitimi’ projesi eÄŸitimlerinin ilk günü gerçekleÅŸtirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük11
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo