Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYARI ÇOK ÖNEMLİ!.

UYARI ÇOK ÖNEMLİ!.

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kış aylarında soba ve gaz zehirlenmelerine karşı vatandaÅŸları uyardı.


Edinilen bilgiye göre, Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, havaların soğumasıyla birlikte üzücü haberlerle karşılaşmamak için vatandaşları soba ve gaz zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde;
“Kış aylarında sobanın yanlış kullanılması veya yanlış maddelerin yakılması bacaların yeteri kadar temizlenmemesi sonucunda ortaya çıkan zehirli gazın teneffüs edilmesi, soba zehirlenmeleri ve takibinde ölümlere yol açıyor.
Karbon monoksit zehirlenmesinin belirtileri; ÅŸiddetli baÅŸ dönmesi, güçsüzlük ve halsizlik, baÅŸ dönmesi, görme kaybı, unutkanlık, bulantı ve kusma, göğüs aÄŸrısı, bayılma, dikkat bozukluÄŸu, karın aÄŸrısı, denge bozukluÄŸu. Bu belirtiler varsa, ortamda gaz sızıntısı varsa karbon monoksit zehirlenmesinden şüphelenilmeli bir an önce ortam havalandırılmalı ve imkan dahilinde etkilenenler o ortamdan çıkartılmalı ve 112’ye haber verilmelidir.
Ucuz bir kömür ile kıyaslandığında o kadar da ucuz olmayan hayatınızı tehlikeye atmayın. Bacanızı bir sene içerisinde en az iki defa temizletmeli ve tıkanıklıklardan arındırmalısınız, tavanınız soba bacasından ve bacanız çatıdan en az bir metre kadar yukarıda olmalıdır, baca üzerine baca ÅŸapkası taktırılmalı, bacanın bu ÅŸekilde tıkanması engellenmelidir, soba yakılırken tamamı doldurulmamalı, yandıktan bir süre sonra yakılacak maddeler eklenmelidir, sobanın maksimum dörtte üçü doldurulmalı, daha fazlası doldurulmamalıdır, sobaya yakın yerlerde uyunmamalı, mümkünse belli zaman aralıklarıyla kalkılıp soba kontrol edilmelidir, 2 saat arayla sobanın bulunduÄŸu odanın camları açılmalı ve havalandırılmalıdır, sobanın çabuk yanması için benzine baÅŸvurulmamalıdır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo