Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UNUTULAN OSMANLI LEZZETLERİ TANITILDI

UNUTULAN OSMANLI LEZZETLERÄ° TANITILDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen programda, Osmanlı Dönemi tüketilmeye başlanılan çeşitli şerbetlerin tadımı ve tanıtımı gerçekleştirildi.


Piri Reis Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü Ä°brahim Aydın, Özdemir AVM’de Karadeniz EreÄŸli Turizm Fakültesi ile ortak düzenlenen etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, bazıları unutulmaya yüz tutan tatları insanlara hatırlatmak istediklerini söyledi. Ortaya konulan tatların ise öğretmen ve öğrencilerce yapıldığını anlatan Aydın, şöyle dedi:
“Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, burada Osmanlı ÅŸerbetleri ve genel olarak Osmanlı lezzetleri olan lokum ve cezeryeler tattırıyoruz. Åžerbetler tamamen okulumuzun mutfağında öğretmen ve öğrencilerimizin çabaları ile üretilmiÅŸlerdir.
Turizm Haftası’nın bu yıl 42’ncisini kutluyoruz. Böyle farklı bir etkinlik yapalım dedik. Hem nasıl yapıldıklarını göstermek hem de nasıl lezzetler olduklarını, unutulmuÅŸ bu lezzetleri topluma anlatmak istedik. Toplam 6 adet ÅŸerbetin sunumu yapacağız.”
Aydın, ortaya konulan Osmanlı lezzetlerinin, yaklaşan Ramazan ayı boyunca da gerekli izinlerin alınması durumunda, Ereğlililere tattırılabileceğini sözlerine ekledi.
EtkinliÄŸe katılan maÄŸaza müşterileri lezzetlerden tattı, gösterilen halk oyunlarını izledi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran3
gülücük1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo