Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÜMİTLE, GELECEK İYİ HABERİ BEKLİYOR

ÃœMÄ°TLE, GELECEK Ä°YÄ° HABERÄ° BEKLÄ°YOR

Talihsiz kadın, 80 milyon kişi arasından 3 kişide bulunan ilik bulamazsa hayatı kurtulamayacak.


Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaÅŸayan ve ilik kanserine yakalan 46 yaşındaki Dilek Koç, 4 yıldır ilik arıyor.
2014 yılında damak kanserine yakalanan ve ameliyatın ardından tedavisi sırasında ilik kanserine de yakalanan Dilek Koç, belediye işçisi eşi Yücel Koç ile birlikte 4 yıldır ilik nakli için kök hücre arıyor.
Hasta kadın, 4 yıl önce Bülent Ecevit Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde damak kanseri teÅŸhisi nedeniyle üst damağı alındı. Ardından ışın tedavisi uygulanmaya baÅŸlandı. Bu sırada ilik kanserine de yakalandı.  EÅŸine aile ve yakınlarından aranılan iliÄŸin bulunamadığını söyleyen Yücel Koç, gazetecilere açıklamasında, şöyle dedi:
“Kendisine o günden beri ilik arıyoruz. Aile ve yakın akrabalarda bulamadık. Duyarlı insanlar yardımcı olmaya çalışıyor ama nakil olmayınca eÅŸimin hayatını kurtaramayacağız. Hastalığın daha da ilerlememesi için acilen eÅŸime uygun ilik bulmamız gerekiyor.”
“Çok zor bir süreç geçiriyoruz” 
İlik Bankası ile görüştüklerini anlatan Yücel Koç, sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim doku grubumuz zor bulunduÄŸu için ilik bankasının bize söylediÄŸine göre 30 milyonda bir kiÅŸide bulunan bir doku grubu, zor bir süreç geçiriyoruz. Åžuan Türkiye’den bulunan 80 milyon içinde 3 kiÅŸi arıyoruz. Onu da bulmak çok zor ama sabrediyoruz. Daha yeni Ä°lik Bankası’nı aradık onlardan hala bir cevap gelmedi. Laboratuvarları tadilattaymış o yüzden cevap alamadım. Her ay düzenli olarak aramamız gerekiyor. Her ay arıyoruz ama bir cevap gelmiyor. Biz ne zamana kadar bekleyeceÄŸiz onu bilmiyorum. EÅŸimin ateÅŸi çıkmaması gerekiyor, enfeksiyon kapmaması gerekiyor, ateÅŸi yükselirse direk tıp fakültesine gitmesi gerekiyor. Ä°lik bekliyoruz ama bulamıyoruz bir türlü.
Bizim önümüze Kızılay da prosedür koyuyor. Kızılay sadece eşim olarak değil dünya çapında kabul ediyor. Yani, ben bir hastayı getirip eşim adına baktıramıyorum. Bende vericiyim ben gidip dünya çapında verdim eşimin adına baktıramadım kabul etmiyorlar. Sağlık Bakanlığı havuz sistemi kurmuş şuan verilen bütün ilikler, kök hücreler bir havuzda toplanıyor kime denk gelirse ona gidiyor. Bizde şuan mağduruz.
Benim hastaneye 14 kiÅŸi getirip ilik nakli için baktırmam gerekiyordu. Anne baba yüzde 50 kardeÅŸler hiç uymadı. Anne babanın yaşı olduÄŸu için olmadı. Ä°lik alınırken sadece bir kere verebiliyorsunuz. 2-3 yıl için vücut bunu tekrar yerine koyması gerekiyor. O yüzden verirken bir kere veriliyor. Ä°lik dediÄŸiniz zaman insanlar korkuyorlar. Ä°lik bulunduÄŸu takdirde eÅŸimin vücudu bunu kabul edecek mi onu da bilmiyoruz? EÅŸim 32 kilo vücudu kaldırır mı kabul eder mi bilmiyoruz. Åžuan ilik bekliyoruz ne zaman çıkacağını Allah bilir.”
Mama ve sıvı gıda ile besleniyor 
11 yıl önce eÅŸiyle dünya evine girdiÄŸini anlatan Dilek Koç ise yaÅŸadıklarını şöyle anlattı: 
“11 yıl oldu evleneli, 4 yıldır hastalığa yakalandım. Ä°likten baÅŸka yapacak bir ÅŸey olmadığını söylediler. Sadece mama ve sıvı gıda ile besleniyorum. Åžuan beklemekteyiz. Gerekli müracaatları yaptık. Her ay düzenli olarak hastaneleri arıyoruz. Ayrıca her ay Ankara’ya kontrollere gidiyorum. Sonuç ÅŸuan herhangi bir ilaç ve takviye yok. Ä°lik çıkmadıktan sonra yapılacak bir ÅŸey yok bekliyoruz.” 
Gözü yaÅŸlı çift, kendilerine gelecek müjdeli haberi bekliyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün4
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo