Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Türkiye’nin konuştuğu o gazi hayatını kaybetti

Türkiye’nin konuÅŸtuÄŸu o gazi hayatını kaybetti

4 yıl önce Gaziler Günü’ndeki törende ıslanan o gazi kanserden yaÅŸamını yitirdi


Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Ramazan Çakal, son yolculuğuna uğurlandı. Çakal, 2014 yılında protokole şemsiye tutulan Gaziler Günü töreninde ıslanarak kamuoyunda günlerce konuşulmuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Ramazan Çakal, son yolculuğuna uğurlandı. İkindi namazına müteakip Elvanpazarcık Beldesinde düzenlenen törenle ebediyete uğurlanan cenaze törenine, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan İnan, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri gaziler ve vatandaşlar katıldı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Ramazan Çakal, Elvanpazarcık Beldesinde toprağa verildi.

Yağmur altındaki törende sırılsıklam ıslanmıştı

19 Eylül 2014 günü Zonguldak ValiliÄŸi önünde düzenlenen törende protokole ÅŸemsiye tutulurken Gaziler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ramazan Çakal ise yaÄŸmur altında ıslanmıştı. Türkiye’nin konuÅŸtuÄŸu o fotoÄŸraf sonrası Ä°HA’ya açıklamada bulunan Çakal, “Bana ÅŸemsiye tutuldu. Devlet erkanı da her zaman bizim yanımızda olduÄŸu için, belediye baÅŸkanımız, garnizon komutanımız hep beraber bir yerdeydik. Bu haberi ben Gaziler DerneÄŸi Dinar Åžubesi’nden arkadaÅŸlar aradı oradan duydum. Ben bu habere karşı, valimizin adına tepki gösteriyorum. Ama bu iyi günde, kötü günde, gazilerin bu anlamlı gününde belediye baÅŸkanımız, valimiz, garnizon komutanımız, alay komutanımız, diÄŸer mülki erkân bizim yanımızda oldular. Ama bu konuda ben bu habere karşı tepkimi gösteriyorum. Dinar’dan temsilcilikten beni aradılar. Haberi söylediler. Gaziler Günü’nde böyle bir olay yaÅŸadık. Bir daha böyle ÅŸeylerin yaÅŸanmasını istemiyoruz. Vali yardımcımız bize ÅŸemsiye tuttu. Bu habere gerçekten üzüldüm” ifadelerine yer vermiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün3
gülücük2
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo