Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SON DÖNEMİN EN POPÜLER İSİMLERİ

SON DÖNEMİN EN POPÜLER İSİMLERİ

Türkiye’de, son dönemde çocuklara verilen isimlerde yaÅŸanan büyük deÄŸiÅŸimle birlikte cumhuriyetin ilk yıllarında revaçta olan bazı adlar daha az kullanılmaya baÅŸlandı.

AA muhabirinin, İçiÅŸleri Bakanlığı Nüfus ve VatandaÅŸlık Ä°ÅŸleri Genel Müdürlüğü’nün verilerinden derlediÄŸi bilgilere göre, Ã§ocuklara verilen isimlerde büyük deÄŸiÅŸim yaÅŸanıyor. 

Güncel verilere göre Türkiye’de kadınlarda en çok Fatma, erkeklerde ise Mehmet ismi bulunuyor. Bunları sırasıyla kadınlarda AyÅŸe, Emine, Hatice ve Zeynep, erkeklerde de Mustafa, Ahmet, Ali ve Hüseyin takip ediyor. Ancak, son yıllarda bu isimlerin kullanım oranında ciddi düşüş dikkat çekiyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarında kadınlarda revaçta olan Hayriye, Cemile, Åžerife, Hanife, Döndü, Keziban, gibi isimlerin yerine günümüzde Hiranur, Miray, Nehir, Defne, Öykü gibi isimler tercih ediliyor. Erkek isimlerinde de Osman, Salih, Kemal, Ramazan gibi isimlerin yerine Berat, Miraç, Ayaz, Çınar gibi isimler kullanılıyor. 

Bazı isimler unutuldu 

Cumhuriyetin ilk yıllarında en çok kullanılan isimlerden bazıları hiç tercih edilmiyor. 1923-1930 arasında kadınlarda en çok kullanılan isimler listesinde yer alan Naciye, Nuriye, Zekiye, Makbule, Nazmiye, Hanım, Dudu, Huriye, Saniye, Feride, Hamide, Nazife, Münevver, Hafize, erkeklerde en çok kullanılan Kamil, Nuri, Kazım, Veli gibi isimler günümüzde en çok kullanılan 50 isim arasında yer almıyor. 

2015’te en çok verilen isimler 

Geçen yıl kadınlarda en çok sırasıyla Elif, Zeynep, Hiranur, Miray, Zehra, Ecrin, Azra, Eylül, Defne, Nehir, Yağmur, erkeklerde Yusuf, Eymen, Mustafa, Ömer, Berat, Miraç, Ayaz, Ahmet, Mehmet ve Muhammed isimleri çocuklara verildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo