Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

TERMİNAL YIKILIYOR… KENT MEYDANI İHALEYE ÇIKIYOR…

TERMİNAL YIKILIYOR… KENT MEYDANI İHALEYE ÇIKIYOR…

Yaşanan yeni gelişme üzerine konuşan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 20 gün içinde Kent Meydanı Projesi’nde ihaleye çıkılacağını bildirdi.


Uysal, ilçede devam eden projelerle ilgili gazetecilere açıklamasında, Göztepe Köprüsü ile ilgili çalışıldığını söyledi. En geç 15 gün sonra terminal binasının yıkılacağını, Kent Meydanı Projesinin ise ihale çıkacağını anlatan Uysal, şu sözlerle konuştu:
"
Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı bitiminde bir Göztepe Köprümüz var. Ekibimiz bu konuda çalışıyorlar. Yine Elmetepe’ye bir üst geçit projemiz var, onun arkasından yüzme havuzumuz var; bunları da bugünlerde ihaleye çıkacağız. Kent Meydanı Projemizin ihalesi konusunda da ihaleye itiraz olmayacak şekilde çalışmalarımızı bitiriyoruz. Tahmin ediyorum 15-20 günü bulmayacak bir süre içinde Kent Meydanı ihalesine çıkıyoruz.
Önümüzdeki hafta da terminalcilerimizin tamamı çıkıyor. Yeni terminalimizdeki eksiklerimizi de tamamladık. En geç 15 gün sonra terminal bölgesi yıkılacak. Onun arkasından kaymakamlık binası da bu haftalarda tahsis ettiğimiz yere taşınacak. Onun için bu sene çok fazla bir projemiz var.

Fırtına felaketi!
Aslında daha çok bugünlerde Kdz. Ereğli’de Kuzey Batıdan gelen Karayel rüzgarı nedeniyle büyük bir felaketi yaşadık. Önümüzdeki yıllarda daha şiddetlisini yaşayabiliriz. Dışarıdaki mendireklerin orada çalışmalar yaparak bunu önlememiz lazım. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Yine sahilin düzenlenmesi, oradaki AKM’nin pozisyonu, yol sıkışmalarımız da var; aslında bir an önce buradaki trafik sorununu da çözmemiz lazım. 2018 yılında en az 4-5 projenin ihalesine çıkacağız, tabi bu arada Sakindere’nin ikinci aşaması var. Bu da 3 buçuk milyonluk bir proje çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Pazar yerindeki çatı bitti, tabandaki baskı beton da bitti. Esnaf arkadaşlarımız da sağ olsun çıkmaları kesiyorlar. Oranın da girişi çıkışları ayarlanacak. Gerçekten Ereğli için gece ayrı gündüz ayrı çalışıyoruz. 50 yıldır ihmal edilen hizmetler var. 4 bin 500 yıllık korumamız gereken miraslar var. Bir yandan geçmişi hatırlamak derdindeyiz bir yandan geleceğimizi de inşa etmek zorundayız.
"

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın2
gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Birgül Hasçelik

02 Şubat 2018 - 09:35

İnsan yolculuk hakları na vurulmuş bir darbe olarak kınıyorum

Hacer Yilmaz Göktaş

02 Şubat 2018 - 09:33

İnsanlara eziyetten başka bir şey yaptığınız yok zaten.guzelim kasaba kentini ,ve doğal halini yıkıp mahvettiniz ...aferin sizlere

Türk Cem Kale

02 Şubat 2018 - 09:33

İnsanlar ellerinde valizlerle teeee yeni hastanenin orayami gidecekler yada gece geldin illaki taksimi tutacaksin ebe gitmek icin

Şermin Aydemir Yalçın

01 Şubat 2018 - 15:57

Şehrin tam orta göbeği. Bari meydana yaraşır bir proje çıksa .

Yorum Yazın

Canlı Radyo