Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TEPKİLER DEVAM EDİYOR!..

TEPKÄ°LER DEVAM EDÄ°YOR!..

Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe giriÅŸimi protesto edildi.

-Zonguldak

Zonguldak’ta kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaÅŸlar, hükümet ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a desteklerini dile getirdi. Türk bayrakları taşıyan göstericiler, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Anıtın önüne kurulan ekrandan, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasının yanı sıra darbe giriÅŸimi sırasında kahramanlık gösterenlerin görüntüleri izletildi.

VatandaÅŸların Türk bayraklarıyla bekleyiÅŸini sürdürdüğü anıt önündeki gösteriye AK Parti Zonguldak Ä°l BaÅŸkanı Zeki Tosun ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. 

 

-Sakarya

 Sakarya Ãœniversitesi (SAÃœ) Ä°lahiyat Fakültesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaÅŸlar ve "Bu kürsüler hainlerin deÄŸil, alimlerindir", "Alimler burada, hainler nerede" yazılı dövizler taşıyan akademisyenler, slogan atarak Demokrasi Meydanı’na yürüdü. 

Meydanda çok sayıda kiÅŸi "Dik dur eÄŸilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları atarak, FETÖ’nün darbe giriÅŸimini kınadı.

Etkinlikte halka hitap eden Türk-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Ergün Atalay, bu ülkenin kimsenin babasının çiftliÄŸi olmadığını vurgulayarak, 15 Temmuz gecesi bütün işçileri sokaklara davet ettiÄŸini anlattı. 

Darbe giriÅŸimi sonucunda 246 ÅŸehit verdiklerini, aralarında Türk-Ä°ÅŸ’e üye 6 işçinin olduÄŸunu belirten Atalay, "Åžeker’den 2, Türk Metal’den 2, Tez-Koop’tan 1, Harb-Ä°ÅŸ’ten 1 kiÅŸi. 7 de ağır yaralımız var." dedi.

Türkiye Ziraat Odaları BirliÄŸi (TZOB) Genel BaÅŸkanı Åžemsi Bayraktar da 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir çete ve terör grubunun milletin silahlarını millete doÄŸrulttuÄŸunu söyledi. 

Bunlara en güzel cevabı, çoluÄŸu ve çocuÄŸuyla, yaÅŸlısı ve genciyle, esnafı, işçisi ve memuruyla bu milletin verdiÄŸini ifade eden Bayraktar, "Darbe yapmak isteyenler, milletin darbesini karşısında buldu. Sayın CumhurbaÅŸkanımız, BaÅŸbakanımız, TBMM BaÅŸkanımız bu darbeye karşı cesaretle bir duruÅŸ sergilediler ve halkı meydanlara çağırdılar. Bütün siyasi partilerimiz, TBMM’ye giderek bombalanmasına raÄŸmen o milletin meclisini terk etmediler." diye konuÅŸtu.

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da bu ülkede destan yazmış şehitlerin ve gazilerin torunlarının, şehir meydanlarında "Ya istiklal ya ölüm" demek için toplandığını belirtti.

"Allah bizi dinsiz ve vatansız bırakmasın." diyen Yılmaz, Türkiye’yi kimsenin yenemeyeceÄŸini söyledi.

 

- Bartın

Bartın’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çok sayıda vatandaÅŸ, 15 Temmuz Cuma gününden bu yana askeri darbe giriÅŸimine karşı sürdürdükleri ’’demokrasi nöbetine’’ devam etti. 

Çocuk ve kadınların da bulunduğu kalabalık, Türk bayrakları salladı, "Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı.

Sivil toplum kuruluÅŸlarının da destek verdiÄŸi programda ÅŸiirler okundu, dualar edildi. Bartın Ä°HH Yardım Vakfı ve Türk Kızılay’ı görevlileri tarafından vatandaÅŸlara çay, çorba ve pilav ikramı yapıldı.

 

-Karabük

Karabük’te kent meydanında toplanan vatandaÅŸlar, burada akÅŸam ve yatsı namazlarını kıldı. Meydanda Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Türk bayrakları taşıyan vatandaÅŸlar, darbe giriÅŸimine tepki gösterdi, FETÖ aleyhine sloganlar attı. 

EtkinliÄŸe Karabük Valisi Mehmet AktaÅŸ, Karabük Belediye BaÅŸkanı Rafet Vergili, Ä°l Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, siyasi parti ve sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri ile vatandaÅŸlar katıldı. 

Çay, su ve çorbanın dağıtıldığı meydanda, darbe gecesi yaşanan olaylarla ilgili görüntüler gösterildi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo