Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TAP’tan eğitim semineri

TAP’tan eÄŸitim semineri

Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından, ilçedeki öğretmenlere, atık pillerin çöpe karıştırılmadan ayrı toplanmasının gerekliliği konusunda bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.


TAP DerneÄŸi Ankara Sorumlusu Abdullah Ömür, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda ki seminerde konuÅŸmasında, Türkiye’ye 2016 yılı rakamlarına göre 10 bin ton pil giriÅŸinin yapıldığını ve aynı yıl doÄŸadan toplanan atık pil rakamının ise sadece 720 ton olduÄŸunu söyledi. Ãœlkede atık pillerin kimyasal maddelerinin, doÄŸaya ve ayrıştırılarak metan gazı elde edilen çöpe dahi zarar verdiÄŸi vurgulayan Ömür, ülke genelinde olduÄŸu gibi Karadeniz EreÄŸli Belediyesi ile yaptığı çalışmalardan memnun olduÄŸunu belirtti. Ömür, TAP adına Belediye BaÅŸkan Vekili Esra Alpago’ya bir plaket verdi. 
EreÄŸli Belediyesi Temizlik Ä°ÅŸleri Müdürü Namık Åžahin de, Türkiye’nin e-atık konusunda Batı Karadeniz’in tek belediyesi olduÄŸunu anımsattı, 160 belediye içinden altyapı ve çevre dalında ülke birincisi olduÄŸunu hatırlattı. Seminere Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Atilla Bulak ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo