Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TAKSİCİLER ODA BASTI!.

TAKSÄ°CÄ°LER ODA BASTI!.

EreÄŸli’de, bir grup taksi esnafı , üyesi oldukları EreÄŸli Åžoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın durak konusunda haksızlık yaptığı iddiasında bulunup toplu halde Çetin Apatay Bulvarı’ndaki Oda’ya gitti. Taksici esnafı Adliye Binası önünde kurulacak  taksi durağında haksızlık yapıldığı iddiasıyla Oda BaÅŸkanı Cevdet Civelek ile tartıştı.Sert tartışmaların yaÅŸandığı Oda’ya tedbir amaçlı polis ekipleri geldi.

Ä°ÅžTE O DETAYLAR...

EreÄŸli’de, Åžoförlerv eOtomobilciler Esnaf Odası’nı iÅŸgal eden bir grup taksici olayının detayları netleÅŸmeye baÅŸladı.

Alınan bilgilere göre, gelen talepler doÄŸrultusunda EreÄŸli Belediyesi ile Oda yöneticileri, yeni Adliye Binası’nın taşındığı Süleymanlar Mahallesi ile Özel Echomar Hastanesi’nin bulunduÄŸu Çetin Apatay Bulvarı’nda “Taksi Durağı OluÅŸturulması” konusunda toplantı yaptı.Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın, durukların kurulması yönünde uygun rapor verdiÄŸi geliÅŸmelerin ardından iddiaya göre, ilçedeki bazı taksici esnafı duruma itiraz etti ve alınan karar iptal edildi.Ä°ptal kararının alınmasında EreÄŸli Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Cevdet Civelek’in neden olduÄŸunu ileri süren taksiciler ise tepki gösterdi.

Başkanlık odasına giren taksiciler ile Başkan Civelek arasında, zaman zaman itişmeler yaşandı. Hakaret içeren sözlerin de sarf edildiği sırada içeri çok sayıda polis girdi.

CÄ°VELEK: “BEN ANLAMADIM!”

Taksicilerin dışarı çıkarılmasının ardından Oda BaÅŸkanı Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki durak yerinin iptalinin EreÄŸli Belediyesi tarafından yazı ile bildirildiÄŸini, kendisine gösterilen tepkiye bir anlam veremediklerini belirterek, ÅŸunları söyledi:“Belediye BaÅŸkanı, Adliye Durağı için ’anlaşın yoksa gereÄŸini ben yapacağım’ dedi. Taksici arkadaÅŸlarımızı topladık. Sahil Taksi ile Çınar Taksi Adliye Durağı’nda ikiÅŸer araba ile çalışması uygundur denildi. Aynı ÅŸekilde Sümer Taksi çalışanlarından da, ’Biz Echomar Hastanesi’nde çalışmak istiyoruz’ talebi geldi.  Taksici esnafının 76’sıi’ hastanenin olduÄŸu ara sokakta durak olmaz’ dedi. DiÄŸer duraklarda bulunan toplam 61 araç ’burada durak olacak’ diyor. Belediye BaÅŸkanı, böyle bir kargaÅŸa olduÄŸundan dolayı iki tarafa da durak vermedi. Ben yazımı yazdım. Bunlar belediye baÅŸkanının yanına gitmesi gerekirken bana saldırıyorlar. Böyle bir ÅŸey yok.”                         

TAKSÄ°CÄ°LER KONUÅžTU

Sümer Taksi çalışanları adına konuÅŸan Çetin Köse, özel bir hastanenin yanına durak konulmasına yönelik alınan kararın iptal edilmesine anlam veremediklerini belirterek, “Hastane önünde durak konulması için talebimizi ilettik, görüşmeler oldu, belediye onay verdi. Åžoförler ve Otomobilciler Odası’ndan belediyeye yazı veriliyor ve bizim hakkımız iptal ediliyor” dedi.Sahil Taksi adına gazetecilere açıklama yapan Tarık Ersoy ise Süleymanlar Mahallesi’nde hizmete giren EreÄŸli Adliye Sarayı karşısına EreÄŸli Belediyesi tarafından durak kurulması için karar çıktığını ve alt yapının yapıldığını öne sürerek, “Bize yer gösterildi, kulübenizi dikin dediler. Yerimizi belirliyorduk geldiler bu çalışmayı durdurdular ve durağı iptal ettiler. Belediye BaÅŸkanı dahi onay veriliyor ancak belediyeye evraklar gidiyor ve bizim çalışma yerimiz ortadan kaldırılıyor” diye konuÅŸtu.

Taksi duraklarının yöneticilerinin Oda baÅŸkan ve yönetimi, sorunun çözülmesi için yaklaşık 40 dakika görüşme yaptı. Sorunun çözülebileceÄŸi yönünde ’söz’ alan kalabalık, bir süre sonra dağıldı. Polis, olaylar sırasından ve sonrasında oda içi ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo