Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞUBAT AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ÅžUBAT AYI BELEDÄ°YE MECLÄ°S TOPLANTISI YAPILDI

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Åžubat ayı meclis toplantısı birinci oturumu, Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleÅŸtirildi.

Toplantıda gündem öncesi söz alan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, mahalle çalışmalarından bahsederken, eski Devlet Hastanesi alanının üniversite kampüsüne dönüştürülmesi için AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan ile beraber BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’na dosya verildiÄŸi hatırlattı.

CHP’li Meclis üyelerinin gündemin birinci maddesindeki eski Devlet Hastanesi’nin yerinin TOKÄ°’ ye ait olduÄŸunu söylemesi üzerine ’Bu konuyu yanlış biliyorsunuz’ diyen BaÅŸkan Uysal’ da konuya iliÅŸkin ÅŸu ifadelere yer verdi:

’Seçimden önce Milletvekilimiz Ercan Candan, ’Åžu eski hastanenin yeri üniversite kampüsü olsa ne olur?’ diye sormuÅŸtu. Bende, ’Sadece EreÄŸli’nin deÄŸil ülkenin en güzel kampuslarından biri olur’ demiÅŸtim. Seçim yapıldı, Allah nasip etti baÅŸkan olduk. BaÅŸkan olduktan sonra bu kampus hayalimiz oldu, sonra da hedefimiz oldu.

Biz bu konuyla Temmuz ayından beri uÄŸraşıyoruz. O günden beri Kaymakamımız ve rektörümüzle görüşmeleri sürdürüyoruz. Onlara da teÅŸekkür ediyorum. Milletvekilimiz Ercan Bey, Sayın BaÅŸbakan’a 2 kez üniversite yeri ile ilgili dosya verdi, üçüncüsünü de birlikte verdik. Sayın BaÅŸbakan konuyu bildiÄŸini söyledi. Bu konu bakanlar toplantısında sözlü ve yazılı olarak gündeme geldi.

Bu alanın eÄŸitim vadisi ve eski hastanenin yerinin üniversite kampusu olması EreÄŸli’nin ekonomik geleceÄŸi açısından çök önemli. Biz burada siyaset yapmıyoruz, EreÄŸli’nin eÄŸitim ve ekonomik geleceÄŸini konuÅŸuyoruz. Biz Milletvekilimiz Candan ile TOKÄ° BaÅŸkanı ile de konuÅŸtuk. Böyle bir ÅŸey olmadığını söyledi. Burası SaÄŸlık ve Maliye Bakanlığı’na ait bir alan. Yalan yanlış biliyorsunuz. EreÄŸli ne çektiysek, bilgi kirliliÄŸinden ve sokaktaki dedikodulardan çekti. 

Öte yandan eski hastane yerinin üniversite kampusu olması ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, komisyona havale edildi. Kent Meydanı ve yer altı otoparkı projesi konusunda belediye ile hükümet arazilerinin takası, halk otobüslerinin engellilere göre yolcu sınırlandırılması gibi gündem maddesi de kabul edilirken, ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis toplantısının kalan gündem maddeleri 05 Åžubat 2015 PerÅŸembe günü(yarın) saat 10.00’da ele alınacak. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo